Gauračs šosezon aizvadīs vismaz vienu spēli dzimtās Rēzeknes pilsētas komandā (227)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Edgars Gauračs
Edgars Gauračs Foto: Mārtiņš Jankovskis

Futbola uzbrucējs Edgars Gauračs šajā sezonā aizvadīs vismaz vienu spēli Latvijas pirmās līgas komandā "Rēzekne".

Gauračs, kurš karjeru sāka Rēzeknes "Dižvanagi" komandā, profesionāļa gaitas noslēdza pērn novembrī, pārstāvot Jūrmalas "Spartaka" vienību, kur jau labu laiku strādā par ģenerāldirektoru. 

"Pagaidām ir plānots, ka aizvadīšu vienu mājas spēli, bet laiks rādīs, kā būs turpmāk. Turpinot strādāt "Spartakā", nebūtu viegli apvienot spēlēšanu ar administratīvo darbu. To zinu no savas pieredzes. Varētu būt, ka būs vairāk spēļu, bet pagaidām plānota tikai viena," stāstīja Gauračs.

"Ja tā būs viena spēle, tad jābūt gatavam nospēlēt visas 90 minūtes. Gatavošos, pagaidām ir tikai skriešanas treniņi. Vienmēr vajag sevi uzturēt formā," uzsvēra Gauračs.

Spēlēšana Rēzeknes komandā gan nenozīmē, ka Gauračs neturpinās darbu "Spartaka" administrācijā.

"Pēc atvadu spēles Žanis Ārmanis [Rēzeknes kluba direktors] mani apsveica, uzdāvināja komandas kreklu un uzaicināja šajā sezonā uzspēlēt. Protams, piekritu, jo tā ir mana pilsēta, un gribētu atgriezties tur, kur esmu sācis savas futbolista gaitas. Gribētu Rēzeknē sarīkot futbola svētkus ar augsta līmeņa spēli," atzīmēja Gauračs.

Futbola pirmās līgas turnīram bija jāsākas pirms mēneša, taču 2020.gada sezonas starts atlikts uz nenoteiktu laiku.

32 gadus vecais Gauračs pērn guva piecus vārtus, tajā skaitā izceļoties savā atvadu mačā.

Gauračs savu karjeru sāka Rēzeknes vienībā "Dižvanagi", bet turpinājumā vairākas sezonas pārstāvēja Itālijas komandu "Ascoli", kuras sastāvā tika pieteikumā A sērijas spēlēm.

Pēc tam viņš kopā ar Latvijas komandu "Ventspils" startēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā, gūstot arī vienus vārtus, vēlāk uz pusgadu tika izīrēts vienam no spēcīgākajiem Rumānijas klubiem Bukarestes "Rapid", bet pēc tam pārstāvēja Moldovas vienību Tiraspoles "Šeriff", kuras sastāvā arī spēlēja UEFA Eiropas līgas grupu turnīrā.

Turpinājumā Gauračs spēlēja Krievijas pirmās līgas komandās Krasnojarskas "Jeņisej" un Maskavas "Torpedo", bet 2014.gada sākumā pievienojās "Spartakam". Sekojošajā vasarā uzbrucējs tika izīrēts Šveices augstākās līgas komandai "Aarau", tomēr drīz vien guva smago traumu un pēc atgriešanās laukumā atkal pārstāvēja "Spartaku".

Spēlētājs 2016.gada februārī uz dažiem mēnešiem tika izīrēts futbola klubam "Liepāja", tomēr tā paša gada vasarā viņš atgriezās jūrmalnieku rindās.

Latvijas izlasē Gauračs aizvadīja 20 spēles un guva piecus vārtus.

Komentāri (227)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu