LFF valde nosaka kongresa norises datumu un aicina pieņemt galīgo lēmumu par kandidātu atbilstību

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Futbola federācijas logo
Latvijas Futbola federācijas logo Foto: Latvijas Futbola federācija (lff.lv)

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde 12. maija sēdē vienojusies noteikt 3. jūliju kā LFF šīgada kongresa norises datumu un aicina LFF Apelāciju komisiju pieņemt galīgo lēmumu par kandidātu atbilstību dalībai kongresā paredzētajās LFF valdes jaunā sastāva vēlēšanās, vēsta LFF.

LFF kongresa norise:

Pēc tam, kad sākotnēji paredzētais LFF kongresa laiks tika pārcelts valstī izsludinātās ārkārtējās situācijas dēļ, LFF valde vienojusies noteikt 3. jūliju kā jauno kongresa norises datumu. Informācija par kongresa norises vietu un formātu sekos atsevišķi, ņemot vērā tālāko valstiskās situācijas attīstību un iespējamās izmaiņas noteiktajos pulcēšanās ierobežojumos.

LFF Vēlēšanu komitejas lēmumi:

Otrdienas sēdē LFF valde iepazinās ar LFF Vēlēšanu komitejas pieņemtajiem lēmumiem saistībā ar kandidātu atbilstības izvērtēšanu dalībai LFF valdes vēlēšanās, kuros noteikts, ka trīs kandidatūru atbilstības novērtēšanu LFF Vēlēšanu komiteja novirzījusi federācijai jeb tās valdei pašreizējā sastāvā.

Ņemot vērā, ka gan trīs Vēlēšanu komitejas vērtējumu nesaņēmušie kandidāti, gan abi Vēlēšanu komitejas atteikumus saņēmušie kandidāti vērsušies LFF Apelāciju komisijā, kā arī LFF valdes skatījumu, ka šāda lēmuma pieņemšana nav tās kompetencē ne no juridiskā, ne no ētiskā aspekta, LFF valde aicina Apelāciju komisiju pieņemt galīgo lēmumu attiecībā uz visu piecu personu atbilstību dalībai LFF valdes jaunā sastāva vēlēšanās.

Atbalsts LFF biedriem un tiesnešiem ārkārtējā situācijā:

LFF valde iepazinās ar noteiktajā termiņā saņemtajiem pieteikumiem federācijas biedru un tiesnešu vienreizējam atbalstam ārkārtējās situācijas apstākļos, kam no LFF budžeta novirzīti 100 000 eiro. Saņemti kopumā 60 LFF biedru pieteikumi, kopējam plānotajam atbalstam biedriem un tiesnešiem pašlaik esot 83 000 eiro apmērā.

Ņemot vērā līdzekļu pārpalikumu, LFF valde lēma atlikušos līdzekļus paredzēt vienreizējam to LFF biedra kandidātu atbalstam, kuri veikuši kluba akreditēšanos atbilstoši LFF prasībām. Atlikušā finansējuma piešķiršana LFF biedra kandidātiem saskaņā ar nolikumā aprakstīto procedūru un prasībām paredz 15. maiju kā termiņu pieteikumu iesniegšanai un 22. maiju kā termiņu pieteikumu izvērtēšanai.

Izmaiņas virslīgas čempionāta reglamentā:

Pēc tam, kad aprīlī LFF valde vienojās saskaņā ar klubu iesniegtajiem pieprasījumiem atgriezt virslīgas klubiem līdz šim veiktos maksājumus par citu federāciju sagatavoto spēlētāju jeb viesspēlētāju reģistrēšanu un iekļaušanu komandas pieteikumā, lai palīdzētu klubiem esošajos apstākļos nodrošināt finansiālo līdzekļu apriti, LFF Klubu sacensību komiteja izstrādājusi attiecīgo grozījumu projektu virslīgas čempionāta reglamentā.

LFF valdes apstiprinātie reglamenta grozījumi neparedz dalības maksas samazināšanu par spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, iekļaušanu virslīgas čempionāta pieteikumā, un nosaka, ka ne vēlāk kā septiņas darba dienas pirms 2020. gada virslīgas čempionāta sākuma tiek atļauts klubiem aktualizēt čempionāta pieteikumus, nepiemērojot dalības maksu par tiem spēlētājiem, kuri minētajā termiņā tiks izņemti no virslīgas čempionāta pieteikuma. Ņemot vērā, ka kompensācijas par U-21 vecuma spēlētāju izmantošanu virslīgas čempionātā tiek izmaksātas čempionāta beigās, kā arī esošās ārkārtējās situācijas ietekmi uz virslīgas čempionāta klubu naudas plūsmu, klubiem ļauts veikt spēlētāju, kuri nav federācijas sagatavoti spēlētāji, dalības maksas apmaksu divās daļās - vismaz 50% par katru spēlētāju pirms čempionāta sākuma, bet atlikusī summa ir jāapmaksā ne vēlāk kā līdz 2020. gada 15. oktobrim.

Stadiona "Esplanāde" otrās kārtas būvprojekts:

Iepriekš aprīļa sākumā, Iepazīstoties ar Daugavpils stadiona "Esplanāde" otrās kārtas būvprojekta gaitu un projekta realizēšanā iesaistītās Daugavpils pašvaldības līdzšinējo pozīciju, ilgstoši nepildot divpusējā līguma saistības, LFF valde lēma vērsties pie Daugavpils pašvaldības ar pieprasījumu atgriezt projektā ieguldītos LFF līdzekļus 235 620 EUR apjomā, ja būvprojekta realizācija noteiktajā termiņā netiek veikta.

Saņemtajā Daugavpils pilsētas domes atbildē un skaidrojumā par projektā līdz šim ieguldītajiem līdzekļiem un paveikto minēts, ka dome nav atteikusies no būvprojekta realizācijas jautājuma risināšanas un uzskata, ka ir lietderīgi pārskatīt otrās kārtas tehniskās dokumentācijas prasības un realizācijas termiņa pagarināšanas iespēju.

Ņemot vērā, ka līdzšinējie LFF centieni nodibināt auglīgu komunikāciju ar Daugavpils pilsētas domi šī jautājuma risināšanā nav devuši virzību problēmsituāciju sakārtošanā, LFF aicina Daugavpils pilsētas domi vienas nedēļas laikā nākt klajā ar konkrētu rīcības plānu būvprojekta realizēšanas nodrošināšanai.

Citi jautājumi:

Reaģējot uz valstī noteiktā ārkārtējā stāvokļa ietekmi uz Latvijas futbola šīgada kalendāro plānu, tiek veikta LFF 2020. gada budžeta projekta precizēšana. Ar budžeta veidošanas un plānotās izpildes principiem valdi iepazīstināja LFF finanšu direktors Uģis Mālmanis un ģenerālsekretārs Edgars Pukinsks. Pēc budžeta detalizācijas tālākas izskatīšanas un apstiprināšanas LFF Finanšu komitejā, budžets, kā to paredz statūti, jūnija LFF valdes sēdē tiks virzīts galējai apstiprināšanai LFF kongresā.

Saistībā ar nepieciešamību pēc skaidra stratēģiskā redzējuma, kādam jābūt LFF Mācību un treniņu centra "Staicele" turpmākajam darbības modelim, valde pilnvarojusi LFF otro viceprezidentu Sergeju Kovaļovu veikt LFF dibinātāju pārstāvja funkcijas LFF MTC "Staicele" dibinātāju sēdē maija beigās. Līdz tai paredzēts veikt ar bāzes darbību saistīto juridisko un finanšu jautājumu apzināšanu un attiecīga rīcības plāna izveidošanu, paredzot arī tehnisko darbu sarakstu.

Nākamā LFF valde sēde paredzēta 25. maijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu