NHL leģenda pastāsta, kā spēlējis hokeju ar redzes problēmām (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maiks Gartners
Maiks Gartners Foto: @Capitals

Nacionālās hokeja līgas (NHL) visu laiku septītais labākais vārtu guvējs Maiks Gartners pastāstījis, kā spēlējis hokeju ar ambliopiju - redzes orgānu slimību, kas pazīstama arī kā "slinkā acs".

Šobrīd 60 gadus vecais kanādiešu uzbrucējs NHL spēlēja no 1979. līdz 1998. gadam. 

Gartners 15 NHL sezonās guva vairāk par 30 vārtiem. 

"Kreisā acs man ir galvenā. Ja es to aizveru un skatos vien ar labo aci, tad nevaru vadīt pat automašīnu. Kad kļuvu par profesionāli, man bija jākārto redzes pārbaudes. Ārsts teica, lai aizveru vienu aci, pēc tam otru. Un es sacīju: "Neredzu ar šo aci." Tad daudzus gadus dakteri vienkārši tam vairs nepievērsa uzmanību," "The Athletic" pastāstīja Gartners.

NHL regulārajos turnīros Gartners guvis 708 vārtus. Par diviem mazāk ir Aleksandram Ovečkinam, kurš šo rekordu, visticamāk, pārspēs. Vismaz 700 vārtus NHL vēsturē izdevies gūt vien sešiem hokejistiem. 

Gartners ir uzņemts arī NHL Slavas zālē.

"Kamēr guvu vārtus, ārstiem bija vienalga, vai redzu ar abām acīm vai ne," teica Gartners, kurš NHL pārstāvēja Vašingtonas "Capitals", Minesotas "North Stars", Ņujorkas "Rangers", Toronto "Maple Leafs" un Fīniksas "Coyotes".

"Šī problēma ​​mani ierobežoja. Es biju labās malas uzbrucējs un nevarēju spēlēt citā pozīcijā. Reiz mani pārcēla uz kreiso malu, un es teicu, ka tur nevaru spēlēt, jutos nekomfortabli. Tas ir saistīts ar apstākli, ka es nevarēju redzēt laukumu tāpat kā spēlējot labajā pusē. Tur varēju redzēt visu ledus virsmu, jo mana vadošā acs ir kreisā. Kad nomainīju pozīciju, ledu redzēju daudz sliktāk. Teicu: "Neesmu pārāk labs uzbrucējs kreisajā malā, labāk izmantojiet mani labajā pusē"," sacīja Gartners.

1984./1985. gada sezonā Gartners izcēlās ar 50 vārtu guvumiem un 52 rezultatīvām piespēlēm, nopelnot 102 punktus. Tolaik viņš pārstāvēja "Capitals". 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu