Medijs: Girgensons nav attaisnojis uz sevi liktās cerības (6)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AP/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Zemgus Girgensons nav attaisnojis uz sevi liktās cerības Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandā Bufalo "Sabres", šāds viedoklis pausts portālā "Last Word On Hockey".

Publikācijā pausts viedoklis par "Sabres" spēlētājiem, kuri izvēlēti NHL draftos kopš 2000. gada. Tiek salīdzināts, kuri spēlētāji bijuši laba izvēle un kuri ne.

Par veiksmīgāko NHL drafta izvēli tiek uzskatīts zviedru uzbrucējs Viktors Olofsons, kuru "Sabres" izvēlējās ar 181. numuru 2014. gada draftā.

Patlaban 24 gadus vecais Olofsons šosezon, kas viņam karjerā ir otrā NHL sezona, 54 mačos sakrājis 42 punktus (20 vārti +22 piespēles).

Olofsons ar 42 punktiem šosezon ir trešais rezultatīvākais spēlētājs "Sabres" komandā aiz Sema Reinhārta (50) un Džeka Aihela (78).

Savukārt par neveiksmīgāko drafta izvēli uzskata krievu uzbrucēju Mihailu Grigorenko, kuru 2012. gadā "Sabres" izvēlējās ar 12. numuru.

Patlaban 25 gadus vecais Grigorenko trīs sezonu laikā nespēja nostiprināties "Sabres" sastāvā - 68 spēlēs 14 punkti (6 vārti + piespēles).

Karjeras turpinājumā Grigorenko divas sezonas pavadīja NHL klubā Kolorādo "Avalanche", bet pēdējos divus gadus viņš spēlēja KHL komandā Maskavas CSKA.

Sagaidāms, ka Grigorenko nākamsezon spēlēs NHL komandā Kolumbusas "Blue Jackets", kuru pārstāv latviešu vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks.

Pie neveiksmīgām drafta izvēlēm tiek minēts arī Girgensons, kuru "Sabres" izvēlējās divas pozīcijas pēc Grigorenko - 2012. gada NHL draftā ar 14. numuru.

"Divas izvēles pēc Grigorenko, "Sabres" paveicās iegūt Girgensonu, kurš rangā tika augstu vērtēts pēc divām veiksmīgām sezonām USHL," rakstīts publikācijā.

"Viņš uzreiz bija gatavs spēlēt AHL. Viņa potenciāls bija kļūt par pirmo divu maiņu uzbrucēju, kurš ir divvirzienu spēlētājs (spēlē labi gan uzbrukumā, gan aizsardzībā)."

"Turpretī "Sabres" ir ieguvusi trešās/ceturtās maiņas uzbrucēju. Daudzsološa bija Girgensona otrā sezona NHL, kurā viņš sakrāja 30 punktus (15+15). Taču kopš tā laika viņš nav sasniedzis sezonā pat 20 gūto punktu atzīmi," norāda portāls "Last Word On Hockey".

"Viņš šobrīd izskatās kā lieks smagums "Sabres" ceturtajā maiņā, un to tikai retais varēja iedomāties, ka tā notiks ar tik augstu draftētu spēlētāju. Viņš vismaz ir noturējies līgā atšķirībā no kolēģa [Grigorenko]."

Šosezon Girgensons piedalījies 69 spēlēs NHL regulārajā čempionātā, guvis 12 vārtus un veicis septiņas rezultatīvas piespēles.

Gūto vārtu skaita ziņā Girgensonam šī ir otrā labākā sezona septiņus gadus ilgajā NHL spēlētāja karjerā.

Girgensonam pēc šīs sezonas noslēdzas viena gada līgums ar "Sabres" komandu par 1,6 miljonu ASV dolāru atalgojumu.

Pirmo reizi NHL spēlētāja karjerā Girgensons var kļūst par neierobežotu brīvo aģentu, lai vasarā izskatītu jebkuras komandas piedāvājumu.

Girgensons vairākkārt pagarinājis sadarbību ar "Sabres". 2016. gadā puses vienojās par vienas sezonas līgumu, 2017. gadā par divu gadu sadarbību, bet pērn par viena gada kontraktu.

Kurā komandā nākamsezon spēlēs Girgensons? Tas šobrīd ir atklāts jautājums.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu