NHL vadība pārliecināta, ka sezona tiks turpināta

CopyDraugiem X Whatsapp
NHL komisionārs Gerijs Betmens
NHL komisionārs Gerijs Betmens Foto: Stephen R. Sylvanie/REUTERS

Lai arī vēl nav ne jausmas, kur un kā tiks aizvadītas Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas atlikušās spēles un "play-off", līgas komisāru Geriju Betmenu nav pametusi pārliecība, ka sezona tiks noslēgta.

"Ticu, ka īstajā laikā un pie konkrētiem apstākļiem, mēs spēsim turpināt sezonu ar sev piemērotāko risinājumu. Mēs pabeigsim šo sezonu," sarunā ar Sanhosē laikrakstu "Mercury News" teica Betmens.

"Nevēlos izklausīties pārlieku naivs, bet priekšlaicīga sezonas pārtraukšana ir vieglākais risinājums. Tas nozīmētu pārtraukt smago darbu, kas līdz šim ir paveikts. Es ticu, ka mūsu iespēja vēl nāks."

Betmens arī uzsvēra, ka pat nepieļauj iespēju šogad nepasniegt Stenlija kausu.

NHL par sezona pārtraukumu paziņoja 12.martā. Regulārās sezonas beigas bija paredzētas 4.aprīlī, bet jūnijā jau tiktu aizvadīti noslēdzošie Stenlija kausa dueļi.

Komisārs iepriekš jau pauda, ka NHL izskata vairākus sezonas turpinājuma variantus, tostarp arī spēļu aizvadīšanu vienā vietā ar mainītu izspēles formātu. Lai arī kāda izspēles sistēma tiks pieņemta, tai jābūt godīgai.

"Izspēles formātam jābūt taisnīgam un nesatricināmam. Ja spēles nāksies aizvadīt citā formātā, nepieciešamības gadījumā darīsim to arī vasarā," skaidroja Betmens, kurš neslēpa, ka bieži uztur kontaktu ar citām lielajām Ziemeļamerikas sporta līgām.

"Visu līgu vadītāji runā savā starpā. Tāpat ik nedēļu mūs informē arī medicīnas personāls. Mēs gan darām savu darbu un mēģinām rast risinājumu, kas ir piemērots tieši mūsu sporta veidam."

NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

Iepriekš Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka NHL fināls varētu notikt vien augustā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu