"Mavericks" kādreizējā zvaigzne: Porziņģi par Vienradzi nedēvē bez iemesla

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis.
Kristaps Porziņģis. Foto: Reuters/ScanPix

Kristaps Porziņģis ir īpašs spēlētājs, uzskata Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas "Mavericks" kādreizējā zvaigzne Dereks Hārpers.

Patlaban 58 gadus vecais Hārpers spēlēja "Mavericks" komandā no 1983. līdz 1994. gadam, kā arī 1996./97. gada sezonā.

2018. gadā amerikāņu saspēles vadītāja numurs 12 tika iemūžināts "Mavericks" kluba vēsturē. NBA viņš nospēlēja 16 sezonas.

Hārpers uzskata, ka "Mavericks" 2011. gadā izcīnītajam NBA čempionu titulam nākotnē pievienos vēl kādu gredzenu, pateicoties Porziņģim un Lukam Dončičam.

"Šīs divas zvaigznes var pastāvēt kopā. Vienmēr ir bijis šāds jautājums - vai Maģiskais [Džonsons] spēs sadarboties ar Karīmu [Abduldžabaru]? Vai [Lerijs] Bērds varēs spēlēt ar [Kevinu] Makheilu un tā tālāk. Šie abi puiši padarīs Dalasu par čempionu komandu. Man nav šaubu," laikrakstam "New York Post" sacīja Hārpers.

"Ar viņiem abiem Dalasa izcīnīs vismaz vienu titulu," pārliecināts par Porziņģa un Dončiča spējām ir "Mavericks" kādreizējais spēlētājs.

Bijušais basketbolists veltīja ļoti atzinīgus vārdus arī konkrēti latviešu spēlētājam.

"Viņš ir viens no talantīgākajiem spēlētājiem visā līgā. Kevins Durants viņu par Vienradzi nenodēvēja bez iemesla. Šis puisis ir īpašs."

"Viņš ir ļoti talantīgs metienu izpildītājs un var arī labi driblēt bumbu. Viņš spēj gūt punktus daudzos un dažādos veidos. Manuprāt, Kristaps vēl pat nav pietuvojies savam potenciālam," uzskata Hārpers.

"Domāju, ka viņš būs viens no līgas top puišiem, kā arī viņš būs labais tēls. Es zinu, ka medijos ir izskanējušas dažādas runas. Bet man tiešām patīk šis puisis," turpināja bijušais basketbolists.

Hārpers izcēla arī Luku Dončiču. "Visas sezonas gaitā apzinājos, ka Luka ir sensācija. Viņš ir vienā kategorijā ar Lebronu Džeimsu un Oskaru Robertsonu. Tā vienkārši "uzskriet virsū" 26 punktiem, astoņām piespēlēm un deviņām atlēkušajām bumbām spēlē nav iespējams. Tas ir īstens talants. Zināju, ka viņš ir labs, bet tajā pašā laikā apzinājos, ka "Mavericks" ne velna nespēs izdarīt, līdz sniegumu uzlaboja Porziņģis."

Pirms NBA sezona tika pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ, "Mavericks" ar 40 uzvarām 67 spēlēs ieņēma septīto vietu Rietumu konferences turnīra tabulā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu