Baltijas e-sporta futbola turnīrā uzvar "Žalgiris" spēlētājs Vareika

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: optibetvirsliga.com

Trešdien, 13. maijā, noslēdzās pirmais e-sporta turnīrs Baltic eCup, kurā savā starpā uz datorspēles FIFA 20 sacentās visu trīs Baltijas valstu augstākā līmeņa futbola čempionāta spēlētāji.

Noskaidrojās, ka pirmajā turnīrā uzvaras laurus plūca Lietuvas līgas pārstāvis, savukārt no "Optibet" virslīgas augstākais rezultāts BFC Daugavpils spēlētājam Staņislavam Nečiporenko - 4. vieta.

Kopumā turnīrā piedalījās 31 spēlētājs - pa desmit no Latvijas un Igaunijas klubiem, kā arī 11 no Lietuvas. Jāizceļ, ka "Optibet" virslīgu šajā turnīrā pārstāvēja visu 10 klubu pārstāvji, savukārt no Lietuvas un Igaunijas startēja piecu dažādu klubu pārstāvji no katras valsts.

Formāts paredz, ka četri labākie no katras valsts turpināja cīņas izslēgšanas spēlēs, līdz ar to fināla posmam kvalificējās katras apakšgrupas divi labākie spēlētāji.

Kopumā no "Optibet" virslīgas nākamajā kārtā iekļuva Jegors Novikovs (FK "Metta"), Tolu Arokodare ("Valmiera FC"), Ivans Lukjanovs ("Riga FC") un Staņislavs Nečiporenko (BFC "Daugavpils"). 

Izloze paredzēja, ka Lukjanovs, Nečiporenko, Arokodare izslēgšanas spēlēs iesaistās ar kvalifikāciju, savukārt Novikovs uzreiz varēja savu pretinieku gaidīt jau ceturtdaļfinālā. Diemžēl no mūsējiem pirmo kārtu pārvarēja tikai BFC Daugavpils spēlētājs Staņislavs Nečiporenko, abiem pārējiem izstājoties.

Tālāk ceturtdaļfinālā kā pirmajam vārds tika dots Novikovam, kurš 2 spēļu summā ar 2:3 piekāpās finālistam Adrea Vaiklam no Igaunijas kluba Narva Trans, savukārt Nečiporenko ar 8:0 sagrāva lietuvieti Rokas Filipiavičus (Riterai). Tālāk gan pusfinālā Nečiporenko ceļi krustojās ar jau pieminēto Vaiklu, kurš aizraujošā duelī (0:0, 0:1) bija pārāks.

Diemžēl arī cīņā par 3. vietu Daugavpils spēlētājam nācās kapitulēt, ar 3:7 divu spēļu summā atzīstot Markusa Allasta (Tallinas "Kalev") pārākumu. Pašā turnīrā triumfēja lietuvietis Matas Vareika no FK "Žalgiris", iegūstot naudas balvu 2300 eiro vērtībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu