VIDEO ⟩ Kurtinaitis: Domāju, ka Timma aizvada labāko sezonu karjerā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Lietuvas basketbola treneris Rims Kurtinaitis intervijā "11 TV", sarunājoties ar Latvijas basketbola leģendu Valdi Valteru, vērtēja Jāņa Timmas un Daira Bertāna sniegumu šosezon Krievijas spēcīgajā klubā Maskavas apgabala "Himki".

"Himki" galvenais treneris Kurtinaitis no savas komandas spēlētājiem gaida disciplīnu, taču viņš uzskata, ka talantīgus basketbolistus nevajag turēt stingros rāmjos, tāpēc jādod viņiem arī brīvība laukumā izpausties.

"Protams, visi treneri grib, lai būtu disciplīna. Lai spēlētāji spēlētu tā, kā to grib treneri. Es uz to skatos mazliet citādi," pastāstīja Kurtinaitis, kurš 2010./11. gada sezonā vadīja "VEF Rīga".

"Ierodas jauns spēlētājs, kuram ir labs talants - metiens, ātrums utt. Ielikt viņu stingrā rāmī un disciplīnā, kā to dara vadošie treneri kā Šarūns Jasikēvičs un Žeļko Obradovičs... Es tā negribu. Vēlos apvienot individuālo meistarību ar komandas disciplīnu."

Timma šosezon ULEB Eirolīgā piedalījies 21 spēlē, vidēji mačā laukumā pavadījis nepilnas 30 minūtes, guvis 12,5 punktus un pārtvēris 1,2 bumbas.

"Tādēļ es ļauju Jānim spēlēt brīvāk. Viņam dažkārt ir slikti metieni, bet, skatoties video, mēs to izrunājam. Mums ar viņu ir labs kontakts. Viņš ir kļuvis par solīdu spēlētāju. Viņš zina, ka dodu viņam "zaļo gaismu". Viņš zina, ka nedrīkst jokot ar manu uzticību," teica Kurtinaitis.

Timma iepriekš karjerā spēlējis Grieķijas klubā Pirejas "Olympiakos", Spānijas komandā Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Krievijas vienībā Sanktpēterburgas "Zeņit" un vairākās Latvijas komandās.

"Viņš spēlē ļoti labi. Esmu priecīgs, ka viņš ir nozīmīgs spēlētājs. Viņš arī iepriekš ir spēlējis labos klubos pie labiem treneriem, un tas viņam ir daudz devis. Pie mums viņš spēlē lieliski. Domāju, ka pie mums viņš aizvada labāko sezonu karjerā," uzskata lietuviešu basketbola speciālists.

Bertāns šosezon ULEB Eirolīgā piedalījies 21 spēlē, vidēji mačā laukumā pavadījis nepilnas 17 minūtes un guvis 4,6 punktus, tālmetienus realizējot ar 42,9% precizitāti.

Kurtinaitis atzīmēja, ka "VEF Rīga" komandā viņš licis Bertānam spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā. Treneris uzskata, ka Bertāns toreiz nospēlēja lieliski, un tas bija vērtīgi visai viņa turpmākajai karjerai, jo viņš ieraudzīja basketbolu kopainā.

"Es neteiktu, ka Dairim šī ir slikta sezona. Sezonas sākumā traumu dēļ mums bija problēmas ar saspēles vadītājiem. Šogad šajā aspektā viņu mazliet palauzu. Man nebija citu variantu, kā pārlikt viņu spēlēt saspēles vadītāja pozīcijā, lai gan zinām, kas ir viņa stiprā puse - viņš ir labākais trīspunktu metienu snaiperis Eirolīgā," sacīja Kurtinaitis.

"Otra problēma bija viņa kājas trauma. Viņš kādu mēnesi nespēlēja, veica procedūras, lai atjaunotos. Problēma bija nopietna, bet sezonas beigu daļā viņš atveseļojās un spēlēja neslikti," teica treneris.

"Viņam bija labas spēles. Un bija arī spēles, kurās varēja nospēlēt labāk. Taču man nav nekādu pretenziju pret viņu. Viņš nav egoistisks, viņš iekļaujas komandā un labi saprot, kad mest," lietuvietis slavēja Bertānu. 

Kurtinaitis norādīja, ka Timmam un Bertānam ir līgums ar "Himki" arī uz nākamo sezonu. Treneris domā, ka labi Latvijas basketbolists arī nākamsezon spēlēs šajā komandā.

ULEB Eirolīgas turnīra tabulā "Himki" ar 13 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem 7. vietu starp 18 komandām.

Savukārt, pirms sezona tika pārtraukta, VTB Vienotajā līgā "Himki" ar 18 uzvarām 19 spēlēs bija līdervienība.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu