Artūrs Kurucs ACB atsākšanās gadījumā šosezon vēl varētu spēlēt "Baskonia"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Kurucs
Artūrs Kurucs Foto: Zane Bitere/LETA

Gadījumā, ja Spānijas augstākajā basketbola līgā (ACB) atsāksies sezona, Artūrs Kurucs vēl varētu uzspēlēt Vitorijas "Baskonia" komandas sastāvā, atklāja basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

20 gadus vecais Kurucs šajā sezonā atradās īrē "VEF Rīga" komandā, bet tagad atgriezies Vitorijā, kur pēc 14 dienu pašizolācijas aizvadījis individuālos treniņus kluba sporta zālē.

Iepriekš tika ziņots, ka gadījumā, ja līdz 31.maijam tiks pieņemts lēmums par sezonas turpināšanu, pirmie dueļi varētu sākties jūlijā. ACB sezona turpinātos ar 12 komandu turnīru.

"Šobrīd viņam nav nekādu līgumsaistību ar "VEF Rīga". Līdzko Artūrs saņems brīvlaišanas vēstuli, viņš var spēlēt. Protams, jāskatās kādu lēmumu var pieņemt ACB, bet teorētiski nekādām problēmām nevajadzētu būt," par Kuruca iespējamo spēlēšanu Spānijā komentēja Kalnītis.

Kurucs pieteicies šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftam, kas paredzēts 25.jūnijā Bruklinā, taču ir ļoti iespējama izvēles ceremonijas pārcelšana. Tāpat viņam ir arī iespēja atsaukt pieteikumu draftam.

Kurucs šosezon bija viens no "VEF Rīga" vienības līderiem. Rīdziniekiem sezona noslēdzās priekšlaicīgi, jo tika pilnībā pārtraukts Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas turnīrs.

Latviešu aizsargs FIBA Čempionu līgā 14 grupu turnīra spēlēs vidēji 30,3 minūtēs guva 10,6 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un 1,6 reizes rezultatīvi piespēlēja. Latvijas-Igaunijas līgā Kurucs vidēji 26,45 minūtēs guva 14,4 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, un 3,0 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Februārī basketbolists Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra mačā debitēja Latvijas pieaugušo izlasē, kur divos mačos caurmērā guvis 6,0 punktus, izcīnījis 1,5 atlēkušo bumbu un veicis 1,0 rezultatīvu piespēli. Kurucs pārstāvējis dažāda vecuma Latvijas jaunatnes izlases un aizpērn Rīgā kļuva par Eiropas U-18 vicečempionu.

Iepriekšējā sezonā Kurucs spēlēja Spānijas pēc spēka trešajā līgā jeb LEB Plata "Grupo Eleyco Baskonia" komandā, vidēji mačā gūstot 13,7 punktus, izcīnot 2,4 atlēkušās bumbas, kā arī izdarot 2,5 rezultatīvas piespēles. Aizsargs debitēja arī ACB "Baskonia" komandas sastāvā.

Kurucam līgums ar "Baskonia" klubu ir vēl uz divām sezonām. Spānijas vienībai viņš pievienojās 2015.gadā.

Pirms sezonas pārtraukšanas "Baskonia" Eirolīgā ar 12 uzvarām 28 spēlēs ieņēma 13.vietu, bet Spānijas augstākajā līgā ar bilanci 12-11 bija astotā. Pirms Ziemassvētkiem komandas stūri pārņēma pazīstamais Melnkalnes treneris Duško Ivanovičs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu