"Sky Deutschland" piesaista rekordauditoriju bundeslīgas atsākšanā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Vācijas futbola čempionāta - bundeslīgas - restarts aiz slēgtām durvīm sestdien piesaistīja vairāk nekā sešus miljonus skatītāju Vācijā, kas ir jauns raidorganizācijas "Sky" rekords, liecina vietne "DWDL.de".

Kad sestdienas pēcpusdienā pēc divu mēnešu pārtraukuma, ko tika izraisījis koronavīruss, atsākās Vācijas futbola virslīga, "Sky Deutschland" abonentu telekanālam bija 3,68 miljoni skatītāju.

Tas ir vairāk nekā divreiz lielāks nekā parastais skatītāju auditorijas skaits sestdienas mačos.

Vēl 2,45 miljoni skatītāju noskatījās "Konferenz" - vienlaicīgu piecu pēcpusdienas spēļu tiešraidi, kurā spēļu translācija noritēja, pārceļot darbību no viena stadiona uz otru.

Dienas galvenajā spēlē Ērlings Brauts-Holanns guva pirmos Vācijas līgas vārtus kopš marta vidus, lai palīdzētu Dortmundes "Borussia" komandai pieveikt Gelzenkirhenes "Schalke 04" ar 4:0 un saglabātu izredzes uz titulu sacensībā ar Minhenes "Bayern", kas svētdien spēlē ar Berlīnes "Union".

Vācijas Futbola līgas (DFL) pārstāvis aģentūrai AFP pavēstīja, ka mačus televīzijā demonstrēja vairāk nekā 70 raidorganizāciju visā pasaulē.

Tā kā bundeslīgas spēles tika aizvadītas aiz slēgtām durvīm gandrīz tukšos stadionos, "Sky Deutschland" tiešraidē pārraidīja "Konferenz" sporta ziņu kanālā.

Tas notika, lai Vācijā atturētu līdzjutējus tikties uz mačiem vietās, kur pieejams "Sky" abonements.

Kad sākās sestdienas pēcpusdienas spēles, "Sky Deutschland" tirgus daļa viņu maksas kanālos bija 27,4 procenti un bezmaksas kanālā - 18,2 procenti.

Mērķa grupā cilvēkiem no 14 līdz 49 gadiem kopējā tirgus daļa bija "vairāk nekā 60 procenti", svētdien liecināja "DWDL.de".

Pēc tam, kad Vācijas valdība apstiprināja līgas stingrās higiēnas pamatnostādnes, bundeslīga saņēma atļauju atsākt darbību, esot pirmajai no Eiropas līgām, kas atsāk darbību.

Ir cerības, ka Itālijas, Spānijas un Anglijas līgas spēles atsāks nākamajā mēnesī, kamēr Francijas līgas sezona jau ir nodota nodota metāllūžņos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu