Maikla Džordana apavi izsolē pārdoti par rekordlielu summu (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Nike Air Jordan 1s
Nike Air Jordan 1s Foto: Reuters/ScanPix

Leģendārā basketbolista Maikla Džordana sporta apavi ar viņa autogrāfu interneta izsolē pārdoti par rekordlielu summu, vēsta ārzemju mediji.

"The Nike Air Jordan 1s" apavus Džordans vilka Čikāgas "Bulls" komandas sastāvā 1984./85. gada sezonā, kas viņam bija debijas sezona Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

Sākumā tika prognozēts, ka apavi tiks pārdoti par cenu 100 līdz 150 tūkstoši dolāru, taču jaunais īpašnieks tos iegādājās par vairāk nekā pusmiljonu - 560 tūkstošiem ASV dolāru. Tas ir jauns pasaules rekords.

Iepriekšējais rekords bija 437 500 dolāru par "Nike's 1972 Moon Shoes" skriešanas apaviem. Tas ir rets modelis, pasaulē ir tikai 12 tādi pāri. Pērn izsolē iegādātais pāris ir vienīgais, kas nekad nav vilkts kājās.

Šos abus vēsturiskos apavu pārus izsolē pārdevis kolekcionārs Džordans Gellers, kurš Lasvegasā ir dibinājis sporta apavu muzeju "Shoezeum".

Interesanti, ka Džordana sporta kurpēm ir dažādi izmēri - kreisajai kājai 13, bet labajai pēdai 13,5 (pēc Eiropas izmēriem 46 un 46,5).

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu