Latvijas hokeja izlases kandidāti sāk koptreniņus

CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases kandidāti pirmdien pulcēsies uz savu pirmo ledus koptreniņu, kas ir sākuma daļa no divu nedēļu plāna, vēsta laikraksts "Diena".

Latvijas hokeja izlases kandidāti ceturtdien Mežaparkā aizvadīja kopīgu fizisko treniņu, kurā bija redzami arī Ziemeļamerikā spēlējošie hokejisti.  

Pirmdien hokejisti "Volvo" sporta kompleksā, kas kalpo par izlases bāzes vietu, pulcēsies uz pirmo ledus treniņu. Laikraksts vēsta, ka LHF paspārnē treniņus vadīs Artis Ābols, bet savu treniņu grupu nokomplektējis arī kapteinis Kaspars Daugaviņš. Zīmīgi, ka Daugaviņa grupā ir arī Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" šīs sezonas spēlētājs Sergejs Gimajevs.

"Mums bija plānota pirmssezonas nometne un vēl viena nometne, lai sagatavotos pirmsolimpiskajam kvalifikācijas turnīram. No šīm divām nometnēm vienu esam noorganizējuši," laikrakstam stāstīja LHF ģenerālsekretārs Viesturs Koziols. "Es ļoti ceru, ka novembrī varēsim sarīkot turnīru, bet pagaidām ir daudz nezināmo."

Plānots, ka ledus treniņi notiks trīs reizes nedēļā, bet par fizisko sagatavotību gādās speciālists Ēriks Visockis.

Starp vairākiem pieredzējušiem izlases spēlētājiem ir arī nesen ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Toronto "Maple Leafs" līgumu parakstījušais Kristiāns Rubīns. Tāpat kopā ar izlasi ir Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) spēlētāji Eduards Tralmaks, Filips Buncis un Gustavs Dāvis Grigals. Plānots, ka valstsvienības treniņiem drīzumā pievienosies arī Austrumkrasta hokeja līgā (ECHL) pieredzi uzkrājušais Renārs Krastenbergs.

Dažādu veselības problēmu un ceļošanas ierobežojumu dēļ pašreizējās koronavīrusa krīzes dēļ Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) padome piekrita atlikt vīriešu Pekinas olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrus uz 2021.gada 26. līdz 29.augustu.

Olimpiskā kvalifikācija 12 komandām trijās grupās bija paredzēta no 2020.gada 27. līdz 30.augustam. Viens no turnīriem šajā laika posmā bija paredzēts arī Rīgā.

Aizvien vēl nav skaidrs, kad Eiropā atsāksies hokeja sezona, tāpēc vairāku valstu federācijas IIHF jau nosūtījušas vēstuli ar lūgumu nākamā gada pasaules čempionātu pārcelt par divām nedēļām vēlāk. Šāda rīcība pavērtu lielāku iespēju Rīgā un Minskā redzēt kuplāku skaitu NHL spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu