Medijs iekļauj Ozoliņu "Avalanche" visu laiku "zvaigžņu komandā"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sandis Ozoliņš
Sandis Ozoliņš Foto: AP/Scanpix

ASV medijs "NBC Sports" izveidojis balsojumu, kurā savā starpā sacenšas Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienību visu laiku labākie sastāvi. Atzinību izpelnījies arī leģendārais latviešu aizsargs Sandis Ozoliņš, kurš iekļauts Kolorādo "Avalanche" visu laiku labākajā sešiniekā.

"NBC sports" izveidotajā balsojumā izslēgšanas spēļu formātā savā starpā tiekas NHL komandu visu laiku labākie sešinieki (trīs uzbrucēji, divi aizsargi un vārtsargs), kurus noteikuši medijā strādājošie eksperti.

"Avalanche" visu laiku labākā sešinieka aizsardzībā ir atrodams arī Ozoliņš, kurš 1996. gadā palīdzēja Kolorādo klubam izcīnīt Stenlija kausu. Jāatzīmē, ka pieci no sešiem zvaigžņotās komandas dalībniekiem bija daļa no 1996. gada čempionu komandas.

Vienīgais spēlētājs, kurš līgā spēlē aizvien un nebija daļa no "Avalanche" pirmā titula, ir 24 gadus vecais Neitans Makkinons.

Aizsardzībā kopā ar Ozoliņu atrodams Ādams Fūts, kurš savu karjeru "Avalanche" rindās sāka 1991./1992. gada sezonā, kad klubs vēl atradās Kvebekā un tā nosaukums bija "Nordiques". Kopumā Fūts "Avalanche"/"Nordiques" rindās aizvadīja 17 sezonas.

Uzbrukuma līnijā ir iekļauts viens no visu laiku labākajiem zviedru uzbrucējiem Peters Forsbergs, savukārt ar viņu kopā spēlēs jau pieminētais Makkinons, kā arī "Avalanche" leģenda un visu laiku rezultatīvākais spēlētājs Džo Sakiks (1641 rezultativitātes punkts 20 sezonu laikā).

Savukārt "Avalanche" vārtu vīrs ir neviens cits kā spožais Patriks Ruā, kurš Kolorādo kluba rindās aizvadīja kopumā septiņas sezonas.

Virtuālā turnīra pirmajā kārtā "Avalanche" fanu balsojumā uzveica Čikāgas "Blackhawks" visu laiku labāko sešinieku.

Turnīra astotdaļfinālā "Avalanche" spožajam sešiniekam pretim stāsies Dalasas "Stars" visu laiku labākie vīri - Dino Sikarelli, Maiks Modano un Tailers Segīns uzbrukumā, kā arī Sergejs Zubovs un Džons Klingbergs aizsardzībā. Savukārt par Dalasas vārtu drošību rūpēsies Mārtijs Turko.

"NBC Sports" virtuālās spēles komandu sadalījums pa pāriem:

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu