Laviņš: Vasara pēc iekļūšanas A grupā pagāja vētraini

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

1996. gada vasara pēc Latvijas hokeja izlases vēsturiskās uzvaras B grupas čempionātā un iekļūšanas labāko pulkā komandas spēlētājiem esot pagājusi vētraini, intervijā "TV3 Sport Latvija" sacīja vienības aizsargs Rodrigo Laviņš.

Latvijas hokeja izlase 1993. gadā uzvarēja C grupas čempionātā, bet triumfam B grupā bija vajadzīgi trīs piegājieni. 

Ilgi gaidīto ceļazīmi uz A grupu izdevās izcīnīt vien 1996. gadā Eindhovenā, kad izšķirošajā spēlē latvieši cīnījās 1:1 ar Šveici, bet gūtie vārti ļāva sasniegt cerēto.

Tā izlases modeļa pamatsastāva aizsargs Laviņš intervijā "TV3 Sport Latvija" atklāja, ka svinības esot turpinājušās visu vasaru.

"Mēs diezgan grandiozi jau tur nosvinējām. Bija diezgan daudz fanu atbraukuši. Mājupceļu neatceros. Priekšā bija vasara, labākais laiks sākās. Visa vasara pagāja vētraini. Domas jau bija par nākamā gada pavasara čempionātu A grupā," pastāstīja hokejists.

"Tagad nevienam neieteiktu nepareizi uzvesties ārpus čempionāta. Mūsu laikos nebija sociālo tīklu. Tagad ir pavisam citādi. Jādomā, kā tu uzvedies ārpus laukuma."

Laviņš hokejista karjerā aizvadīja 230 spēles Latvijas izlasē, kas ir valstsvienības rekords. Viņš valstsvienības sastāvā piedalījies gan A, gan B, gan C grupas čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu