Apspriež gandrīz 10 norises vietas, kur turpināt NHL sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Teodors Bļugers (centrā) kopā ar maiņas biedriem
Teodors Bļugers (centrā) kopā ar maiņas biedriem Foto: https://twitter.com/penguins

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vadība apskata astoņas līdz deviņas dažādas vietas, kurās, iespējams, varētu atsākties apturētā sezona, vēstīts līgas mājaslapā.

"NHL apskata aptuveni astoņas vai deviņas vietas, kas būtu spējīgas uzņemt duci komandu vienuviet," teica NHL komisārs Gerijs Betmens.

"Nedomāju, ka kādai Ziemeļamerikas līgai ir nosprausts sezonas turpināšanas datums. Līdz šim esam veikuši lielu apjomu darba, kas saistīts ar dažādu apstākļu izvērtēšanu: piemērota laika izvēle, konkrētās vietas iespējas un vairāki citi faktori."

Betmens uzsvēra, ka līgas viena no lielākajām problēmām būtu spēlētāju atgriešana Ziemeļamerikā. Aptuveni 17% no visiem NHL spēlētājiem šobrīd neatrodas Ziemeļamerikā, bet atlikušais skaits ir izkaisīts pa visu kontinentu.

Gadījumā, ja NHL lems sezonu turpināt vienā konkrētā vietā, sagaidāms, ka dienas laikā tiks izspēlēti vairāki dueļi bez skatītāju klātbūtnes. Tāpat NHL būtu nepieciešama viesnīca, kurā izguldīt komandas. Papildu nepieciešamas telpas koronavīrusa testu veikšanai.

Komisārs arī atklāja, ka NHL un līgas spēlētāju asociācija (NHLPA) sarunu gaitā nonākušas pie secinājuma, ka jāizveido īpaša "Atgriežamies spēlē" komiteja. Tās sastāvā būtu līdz šim aktīvākie NHL spēlētāji un līgas vadība.

Jau iepriekš netika izslēgta iespēja šīs sezonas izslēgšanas spēles aizvadīt vasaras beigās, kā rezultātā nākamā sezona sāktos aptuveni decembrī. 

Iepriekš Ziemeļamerikas mediji vēstīja, ka NHL fināls varētu notikt vien augustā. 

Pagaidām nav plānots samazināt nākamsezon paredzēto spēļu skaitu.

NHL sezonas pārtraukumu izsludināja 12.martā, taču spēlētājiem līdz pat aprīļa beigām tika lūgts ievērot paškarantīnu. Zināms, ka astoņiem NHL spēlētājiem ir bijuši pozitīvi Covid-19 testi, ieskaitot piecus hokejistus no Otavas "Senators". Viņu vidū gan nebija Rūdolfs Balcers.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu