Divi latviešu basketbolisti iekļauti NBA drafta prognožu sarakstā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars (no kreisās) un Artūrs Kurucs
Artūrs Žagars (no kreisās) un Artūrs Kurucs Foto: LETA

Talantīgie Artūrs Kurucs un Artūrs Žagars iekļauti tīmekļa vietnes "nbadraft.net" Nacionālas basketbola asociācijas (NBA) 2020. gada drafta prognožu otrajā kārtā. 

Abi basketbolisti bija Latvijas U-18 izlases līderi Eiropas čempionātā (EČ), kas 2018. gadā risinājās Latvijā. Toreiz, galvenokārt pateicoties viņu pūlēm, Latvijas komanda izcīnīja sudraba godalgas, finālā piekāpjoties Serbijas vienaudžiem. 

Žagars gan savu kandidatūru no 2020. gada drafta ir atsaucis. Viņš to pamatoja ar jaunā koronavīrusa Covid-19 pandēmiju. Nenotiks ierastie pirms drafta treniņi, kur jaunajiem spēlētājiem ir iespējas klātienē klubu pārstāvjiem apliecināt savas prasmes. Tāpat viņš uzskata, ka šī sezona neizdevās tik laba, kā cerēja. 

Draftam Žagars varēs pieteikties arī 2021. un 2022. gadā. 

Ikdienā 20 gadus vecais Žagars spēlē Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Badalonas "Joventut". 

Nesen "Joventut" atstāja viens no Žagara konkurentiem, bijušais NBA spēlētājs Tonijs Rotens. Tas latviešu basketbolistam var pavērt iespējas tikt pie lielākas lomas Badalonas komandā. 

37 dienas pirms paredzētā NBA drafta "nbadraft.net" pretī Žagara vārdam atrodas Goldensteitas "Warriors" komanda. Viņam tiek prognozēts 51. izvēles numurs. Taču, kā jau minēts augstāk, saspēles vadītājs savu kandidatūru no šī gada drafta ir atsaucis. 

Kurucs aizvadīja vienu no savām veiksmīgākajām sezonām karjerā. Viņš aizgājušajā sezonā bija viens no "VEF Rīga" komandas līderiem. Tagad 20 gadus vecais basketbolists ir atgriezies Spānijas kluba Vitorijas "Baskonia" rīcībā. 

Ja ACB pieņems lēmumu atsākt sezonu, viņš vēl šosezon varētu spēlēt šīs vienības sastāvā. 

Ar "VEF Rīga" Kurucam vairs nav nekādas saistības. Latvijas galvaspilsētas komandā viņš atradās īrē. FIBA Čempionu līgā 14 grupu turnīra spēlēs Kurucs vidēji 30,3 minūtēs guva 10,6 punktus, izcīnīja 3,2 atlēkušās bumbas un 1,6 reizes rezultatīvi piespēlēja. Latvijas-Igaunijas līgā vidēji 26,45 minūtēs guva 14,4 punktus, izcīnīja 3,1 atlēkušo bumbu, un 3,0 reizes rezultatīvi piespēlēja.

Pastāv iespēja, ka arī Kurucs atsauc savu pieteikumu no NBA drafta. 

Kurucs un Žagars februārī Latvijas pieaugušo izlases rindās piedalījās Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā. 

Rodiona Kuruca brālim Artūram šobrīd NBA draftā tiek paredzēts noslēdzošais, 60. numurs. Viņa vārdam pretī atrodas Ņūorleānas "Pelicans" komanda, kuras rindās iepriekšējās sezonas izskaņā paguva uzspēlēt Dairis Bertāns. 

Neviens cits basketbolists "nbadraft.net" prognozēs no Baltijas valstīm nav iekļauts. 

NBA drafts jeb jauno spēlētāju izvēles ceremonija paredzēta 25. jūnijā Bruklinā. Taču pastāv visai liela iespēja, ka ceremonija tiks pārcelta. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu