Treneris: Dortikoss bija iespaidīgā formā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Juniels Dortikoss
Juniels Dortikoss Foto: Artūrs Krūmiņš/TVNET

Latvijas boksa zvaigznes Maira Brieža sāncensis Pasaules boksa supersērijas (WBSS) finālā kubietis Juniels Dortikoss ir pacietīgs un ar nepacietību gaida atgriešanos ringā, lai cīnītos par Muhameda Ali trofeju, izteicies viņa treneris Pedro Roke. 

IBF čempions pirmā smagā svara kategorijā ir pacietīgs, gaidot savu iespēju. Viņš turpina cītīgi trenēties. 

Kā zināms, sākotnēji WBSS otrās sezonas fināls tika paredzēts Rīgā 21. martā, vēlāk to pārcēla uz 16. maiju. Izmaiņas kalendārā veica jaunā koronavīrusa Covid-19 izraisītā pandēmija. 

"Ja runājam par viņa prātu un noskaņojumu, Dortikoss ir spēcīgs abos aspektos," boksa izdevumā "Boxing Scene" citēts Roke. "Mēs runājam katru dienu un zinu, ka viņš nepacietībā gaida, kas notiks tālāk. Viņš joprojām koncentrējas Ali trofejas izcīnīšanai un kārtējo reizi apliecina sevi kā labāko krūzerveitu pasaulē."

Pastāvīgi Maiami dzīvojošais kubiešu bokseris WBSS pusfinālā šokēja boksa pasauli un Rīgas publiku pagājušā gada jūnijā, nokautējot iepriekš nezaudējušo amerikāņu bokseri Endrjū Tabiti.

Dortikoss martā esot bijis izcilā formā. Tagad viņam jāiegulda nopietns darbs, lai atgrieztos savā labākajā kondīcija. 

"Ir smagi jāstrādā, jo dīkstāvē pagājušas jau deviņas nedēļas," norādīja treneris. "Dortikoss bija iespaidīgā formā, bet loģiski, ka tas viss tagad ir zaudēts. Lai atgrieztos formas virsotnē, būs nepieciešamas sešas līdz astoņas nedēļas."

Iepriekš ESPN boksa apskatnieks Dens Rafaels norādīja, ka Briedis šobrīd ir vienīgais pirmā smagā svara kategorijā, kuru varētu uzskatīt par zvaigzni. Viņš gan pauda, ka Briedis ir populārs vienīgi dzimtenē Latvijā.

"Zinu Junielu no bērna kājas un zinu, cik viņš ir spēcīgs. Šobrīd mēs visi esam ietekmēti vienādi, bet tas pāries. Kad saņemsim "zaļo gaismu", mēs atgriezīsimies pie darba ar tādu pašu jaudu kā iepriekš," teica Roke. 

Bokseri finālā cīnīsies par Kubas bokserim piederošo IBF pasaules čempiona jostu un supersērijas uzvarētāja balvu - Muhameda Ali trofeju.

35 gadus vecais Briedis profesionālā boksera karjerā izcīnījis 26 uzvaras, no kurām 19 bijušas ar nokautu, un cietis vienu zaudējumu WBSS pirmās sezonas pusfinālā Rīgā pret ukraini Oleksandru Usiku.

Gadus jaunākais Dortikoss izcīnījis 24 uzvaras, tikai divās no tām esot spiests ringā aizvadīt visus paredzētos raundus, un arī piedzīvojis vienu zaudējumu - nedēļu pēc Brieža zaudējuma Usikam kubietis Sočos otrā WBSS pusfinālā ar nokautu zaudēja krievam Muratam Gasijevam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu