"Domā, ka man nav jūtu?" jeb Aldis Kalniņš atklāj slavenās Znaroka parodijas rašanās vēsturi (23)

CopyDraugiem X Whatsapp

Šis joku skečs par sensāciju visā Latvijā kļuva 21. gadsimta pašā sākumā, kad portālā "draugiem.lv" parādījās tā necenzētā versija. Slavenajā humora raidījuma "Ak, kungs!" parodijā bijušo Latvijas hokeja izlases kapteini Oļegu Znaroku atveidoja Aldis Kalniņš. Pēc vairāk nekā 15 gadiem Aldim joprojām vismaz reizi dienā kāds atgādina par šo video.

Atgādina gandrīz katru dienu

Joku skečs pirmo reizi skatītājiem bija redzams televīzijas kanāla LNT ekrānā, jo tas bija daļa no humora raidījuma "Ak, kungs!" (labāk zināmā "Savādi gan" pēctecis) kārtējās sērijas.Tas notika tūkstošgades pašā sākumā, kad tīmeklī vēl nebija izveidotas dažādas video straumēšanas platformas.

Skečs caurvija konkrēto raidījuma sēriju, jo Kalniņa attēlotais Znaroks bija studijas viesis, kas atbildēja uz dažādiem Dagmāras Legantes un Viestura Dūles jautājumiem.

Hokejistiem, protams, gadās pateikt arī kādu skarbāku vārdu, kas televīzijā tiek aizstāts ar "pīkstuli". Šīs intervijas laikā LNT skatītāji ļoti bieži dzirdēja "pīkstuļus", jo Kalniņš ļoti izjusti bija iemiesojies Čeļabinskā dzimušā uzbrucēja tēlā.

Globālais tīmeklis Latvijā "uzsprāga" aptuveni 2006. gadā, kad portālā "draugiem.lv" parādījās pusotru minūti garš video no šī skeča. Tas bija pārblīvēts ar lamu vārdiem, bez cenzūras. Kopš tā laika Aldim vai ik dienu nākas uzklausīt dažādus viedokļus par savu tēlojumu.

Daļa frāžu jau kļuvušas par mūsdienu moderno folkloru

Interesanti, ka frāzes no joprojām populārā video ikdienā izmanto arī hokeja vides pārstāvji. 

Latvijas hokeja izlases treneris Artis Ābols 2017. gada pasaules čempionātā pēc viena no komandas treniņiem pamatīgi sasmīdināja latviešu žurnālistus.

Viņš sniedza komentāru par iespējamo izlases maiņu sastāvu mačā pret krieviem, bet fonā visu laiku spalgi pīkstošu skaņu izdeva ledus tīrāmā mašīna. Brīdī, kad žurnālisti vēl domāja nākamo jautājumu, Artis veikli kliedēja klusumu ar slaveno frāzi no parodijas par Oļegu Znaroku.

"Izslēdziet tos pīkstuļus, jau pats vairs nedzirdu, ko runāju!" gandrīz vārds vārdā Alda Kalniņa iemiesoto Znaroku citēja Ābols.

Artis ne reizi vien arī izmantojis frāzi "ir uzdevums", kas arī izskan video. Izlases uzbrucējs Lauris Dārziņš ne vienā vien intervijā lietojis "nebur drāmu".

Laviņa krekls un spļāviens paša cimdā

Aldis Kalniņš atceras, ka viss, ko viņš saka skečā par Znaroku ir improvizēts konkrētajā brīdī. Pirms filmēšanas ar Dagmāru un Viesturu vien esot vienojušies par galvenajiem sarunas pieturas punktiem.

Video redzamais Latvijas izlases krekls pieder tālaika komandas aizsargam Rodrigo Laviņam, kura sieva Jana Duļevska arī bija daļa no komiķu komandas. Aldis slido un hokeju spēlē jau no bērnības, tāpēc filmēšanas laikā bija tērpies savā hokeja ekipējumā. Arī cimdi, kuros ne reizi tika iespļauts, bija viņa paša.

Savulaik Aldis aizrāvies arī ar ekstrēmajiem sporta veidiem. Reiz pat izcīnījis trešo vietu sezonas kopvērtējumā Latvijas BMX čempionātā. Joprojām par tiem laikiem atgādina atmiņas par abām salauztajām rokām.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Aldis Kalniņš (@aldisnolatvijas) on

"Tā nav paštīksmināšanās par rupju lamāšanos. Tur ir savs smieklīgums, bet saprotiet arī mani. 15 gadus ik dienu dzirdēt manā virzienā vienas un tās pašas frāzes - tas var arī neizraisīt adekvātu humoru pretī. Ja kādam esmu veltījis skarbu skatienu, tad atvainojos. Es arī esmu tikai cilvēks, jopčik," sarunā ar TVNET sacīja Kalniņš.

Viņš sacīja, ka parasti vairās no intervijām par slaveno video, bet šoreiz piekritis izklāstīt savas sajūtas un uzskatus, lai nebūtu neskaidrību.

Šobrīd Alda ikdiena nav saistīta ar profesionālu jokošanos. Kalniņš pielieto savu mākslas skolas izglītību - diplomā rakstīts, ka viņš ir dekorators/dizaineris.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@darbnicuparks pirmo, #zerowaste produktu prezentācija

A post shared by Aldis Kalniņš (@aldisnolatvijas) on

Slaveno video ar Aldi Oļega Znaroka lomā joprojām varat atrast tīmekļa vietnē "YouTube". Vislabāk skatīties visu skeču, nevis tikai pusotru minūti garo necenzēto fragmentu. 

Komentāri (23)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu