NHL drafta pēdējās desmitgades sliktākās izvēles

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Maikls Dal Kolle (no labās)
Maikls Dal Kolle (no labās) Foto: AP/Scanpix

Teju visi Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi izdarījuši neveiksmīgas drafta izvēles. Kādam paveicies vairāk, kādam mazāk. Arī pēdējā desmitgadē ir lērums augstu izraudzītu hokejistu, kuri uz sevi liktās cerības nav attaisnojuši. Publicējam pirmo daļu ar sliktām izvēlēm kopš 2010. gada. 

Jesse Puljujarvi (Somija)

NHL drafts: 2016. gadā Puljujervi ar 4. numuru izraudzījās Edmontonas "Oliers".

Jesse Puljujarvi
Jesse Puljujarvi Foto: Reuters/ScanPix

22 gadus vecajam Puljujervi paredzēja spoži nākotni NHL, bet pasaules spēcīgākajā līgā viņš sevi nespēja realizēt. Rūdītākie hokeja apskatnieki uzskatīja, ka Puljujervi NHL spēlēs labāk par savu tautieti Patriku Laini, taču tā nenotika. 

NHL Puljujervi piedalījās 139 spēlēs, kurās guva 17 vārtus un veica 20 rezultatīvas piespēles. 

Nespējis sevi apliecināt NHL, viņš atgriezās dzimtenē. Oulu "Karpat" komandā, kurā sāka savas gaitas lielajā hokejā, pagājušajā sezonā Puljujervi 56 spēlēs guva 24 vārtus un izpildīja 29 rezultatīvas piespēles.  

Iespējams, Puljujervi NHL vēl atgriezīsies. 

Nails Jakupovs (Krievija)

NHL drafts: 2012. gadā Jakupovu ar 1. numuru izraudzījās Edmontonas "Oliers".

Nails Jakupovs
Nails Jakupovs Foto: AP/Scanpix

Arī Jakupovam paredzēja spilgtu karjeru NHL, bet... Krievijas uzbrucēja statistikas rādītāji ar katru sezonu kļuva arvien pieticīgāki un pieticīgāki. 2016. gadā no Edmontonas viņš pārcēlās uz Sentluisas "Blues", kuras rindās 40 mačos guva vien trīs vārtus un veica deviņas rezultatīvas piespēles. NHL drafta pirmajai izvēlei tas ir par maz. 

2017./2018 gada sezonā Jakupovs pārstāvēja Kolorādo "Avalanche", bet pēc tās atgriezās dzimtenē, pievienojoties ambiciozajai Sanktpēterburgas SKA Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. 

Nākamo sezonu šobrīd 26 gadus vecais Jakupovs sāks kā Kaspara Daugaviņa komandas biedrs Maskavas apgabala "Vitjaz". 

Olli Juolevi (Somija)

NHL drafts: 2016. gadā Juolevi ar 5. numuru izraudzījās Vankūveras "Canucks".

Olli Juolevi
Olli Juolevi Foto: DAN TOULGOET / VANCOUVER COURIER

"Canucks" pārstāvji Juolevi draftā izvēlējās, kad aizsargs bija vien 17 gadus vecs. Uz viņu skatījās, kā vienu no komandas nākotnes līderiem aizsardzības līnijā. 

Juolevi ir vienīgais hokejists no Top 5 drafta izvēlēm vairāk nekā 40 gadu laikā, kurš vēl aizvien nav aizvadījis nevienu NHL spēli. 

Spēlējis visu vecumu Somijas izlasēs, bet pēdējās divas sezonas viņš sitās Amerikas Hokeja līgas (AHL) čempionātā, pārstāvot Jūtikas "Comets". 

Tomēr pastāv iespēja, ka viņš vēl atvērs NHL durvis, jo nesen nosvinēja savu 22. dzimšanas dienu. 

Dilans Makilrats (Kanāda)

NHL drafts: 2010. gadā Makilratu ar 10. numuru izraudzījās Ņujorkas "Rangers".

Dilans Makilrats
Dilans Makilrats Foto: AFP/SCANPIX

Pirmās deviņas tā gada drafta izvēles ar dažiem izņēmumiem uz sevi liktās cerības vairāk vai mazāk, bet attaisnojušas, ko nevar teikt par aizsargu Makilratu. 

NHL Makilrats sev stabilu vietu nav izkarojis aizvien. Viņš vairāk spēlē AHL nekā NHL, kurā aizvadījis kopumā 66 mačus, atzīmējoties ar trim vārtu guvumiem un divām rezultatīvām piespēlēm. 

NHL apskatnieki uzskata, ka 2010. gada draftā izvēle bija visai liela un teju jebkura cita būtu bijusi labāka par Makilratu. Piemēram Vladimirs Tarasenko, Jevgeņijs Kuzņecovs, Broks Nelsons un vēl daudzi citi. 

Maikls Dal Kolle (Kanāda)

NHL drafts: 2014. gadā Dal Kolli ar 5. numuru izraudzījās Ņujorkas "Islanders".

Maikls Dal Kolle
Maikls Dal Kolle Foto: AP/Scanpix

"Islanders" klubam esot viens no NHL klubu vājākajiem skautinga un spēlētāju attīstības programmas personāliem. Tāpēc nereti Ņujorkas kluba vadība dod priekšroku parakstīt līgumus ar pieredzējušiem spēlētājiem. 

2014. gadā "Islanders" paspārnē nonāca šobrīd 23 gadus vecais Dal Kolli, kurš bija rezultatīvs uzbrucējs junioru līmenī, turklāt guva daudz vārtu. 

Kārtīgi nostiprināties NHL kanādiešu uzbrucējam nav izdevies aizvien. Viņš regulāri rotē starp NHL un AHL. Šajā sezonā pasaules hokeja mekā viņš laukumā devies 53 mačos, kuros guvis četrus vārtus un veicis sešas rezultatīvas piespēles partneriem. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu