Ķēniņš: Nedomāju, ka spēlēšu KHL. Mani tas nepievelk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ronalds Ķēniņš
Ronalds Ķēniņš Foto: Jānis Škapars/TVNET

Maz ticams, ka Ronalds Ķēniņš kādreiz spēlēs Kontinentālajā hokeja līgā (KHL), intervijā "TV3 Sport Latvija" sacīja Latvijas hokeja izlases uzbrucējs.

Patlaban 29 gadus vecais Ķēniņš šosezon pārstāvēja Šveices augstākās līgas (NLA) klubu "Lausanne", kura sastāvā 44 mačos viņš guva 5 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

Ķēniņš hokejista karjeras lielāko daļu pavadījis Šveicē, kur profesionālajām komandām ceļošana neaizņem daudz laika, tāpēc katru nakti iespējams nakšņot savās mājās.

"Nedomāju, ka spēlēšu KHL. Mani tas baigi nepievelk. Es tad labāk spēlēju Šveicē, jo nav garie pārlidojumi un pēc katras spēles varu gulēt mājās. Varbūt mazliet mazāk pelni, bet labāk spēlē Šveicē," teica Ķēniņš.

Laika posmā no 2014. līdz 2016. gadam Ķēniņš aizvadīja kopumā 43 spēles Nacionālajā hokeja līgā (NHL), pārstāvot Kanādas klubu Vankūveras "Canucks".

NHL regulārajā čempionātā Ķēniņš piedalījās 38 mačos, guva 4 vārtus un veica 8 rezultatīvas piespēles, bet "play-off" turnīrā viņa kontā 5 spēles, 1 vārti un 1 piespēle.

Ķēniņš uzskata, ka galvenais iemesls, kāpēc viņam neizdevās noturēties pasaules spēcīgākajā līgā, bija daudzās traumas, kas tolaik bija jāpārcieš. 

Trīs reizes karjerā Ķēniņš kļuvis par Šveices čempionu - 2012., 2014. un 2018. gadā ar Cīrihes "ZSC Lions" komandu.

Latvijas izlasē Ķēniņš aizvadījis 106 spēles, guvis 10 vārtus un izpildījis 17 rezultatīvas piespēles.

Ķēniņš pārstāvējis Latvijas izlasi astoņos pasaules čempionātos un 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu