Saindēšanās naktī Džordanam picu piegādājis "Bulls" fans

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Komandas biedrs Skotijs Pipens palīdz Maiklam Džordanam atstāt laukumu 1997. gada NBA finālsērijas piektajā mačā.
Komandas biedrs Skotijs Pipens palīdz Maiklam Džordanam atstāt laukumu 1997. gada NBA finālsērijas piektajā mačā. Foto: AP/Scanpix

Naktī pirms 1997. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) piektās finālsērijas spēles leģendārajam Maiklam Džordanam pasūtīto picu, no kuras viņš, iespējams, saindējās, esot piegādājis Čikāgas "Bulls" fans.

Fināla piektajā mačā Soltleiksitijā pret Jūtas "Jazz" Džordans jutās ļoti slikti, jo naktī bija vēmis un nespēja aizmigt. Mačs plaši zināms kā Džordana "gripas spēle", jo tika uzskatīts, ka basketbolists bijis slims ar gripu.

Tomēr dokumentālajā seriālā "The Last Dance" Džordans atklāja, ka naktī pirms spēles pasūtījis picu. To esot piegādājuši pieci (!) vīri, bet pēc picas apēšanas "Bulls" līderis juties ļoti slikti, visu nakti mokoties ar nelabumu.

Džordans lika noprast, ka picu varētu būt gatavojuši "Jazz" atbalstītāji, lai dotu iespēju Jūtas štata komandai uzvarēt piektajā finālmačā.

NBC gan ziņo, ka picu gatavojis un piegādājis kāds "Bulls" fans, tāpēc to darījis ar īpašu rūpību un piesardzību.

Kreigs Faits toreiz bija "Pizza Hut" restorāna menedžera palīgs. Kad restorāns saņēma pasūtījumu no viesnīcas, kur bija apmetusies "Bulls" komanda, tika pieļauta iespēja, ka to veicis kāds no komandas.

Faits bijis labi zināms kā "Bulls" fans, kaut gan gandrīz visi pārējie pilsētā atbalstīja vietējo "Jazz" klubu. Saņemtais zvans viņu esot pamudinājis pašam pagatavot pasūtīto picu.

"Nolēmu pats pagatavot picu, lai nekas nenoietu greizi. Arī šoferim pateicu, ka viņš mani aizvedīs, lai es pats to piegādātu. Picu pagatavoju labi. Mazgāju rokas un sekoju visām instrukcijām. Vairākus mēnešus pēc tam mani darbā ķircināja. Teica, lai nekādā gadījumā nemazgāju rokas - kāds vēl saindēsies," atcerējās Faits.

Kad Faits un šoferis ieradušies viesnīcā, izgājuši drošības pārbaudes un nogādājuši picu līdz konkrētajam numuriņam.

"Kad atvērās durvis, uzreiz sajutu spēcīgu cigāru dūmu smaku. Picu paņēma un par to samaksāja Džordana apsargi. Jautāju, vai vismaz varu sasveicināties ar Maiklu. Durvis pavērās plašāk, viņš sēdēja un spēlēja kārtis, paskatījās, sasveicinājās un pateicās par picu. Tad durvis aizvērās. Tās arī ir viss stāsts."

Faits uzstāj, ka picu piegādājuši divatā ar šoferi, nevis pieci cilvēki. Neviens cits pēc picas ēšanas neesot sūdzējies par veselības problēmām.

"Bulls" slavenajā "gripas spēlē" uzvarēja Jūtas komandu ar 90:88, izvirzoties vadībā sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2.

Džordans šajā mačā guva 38 punktus, bet laukumu atstāja pārguris, vien ar komandas biedru palīdzību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu