Olimpiskais čempions: Krievijas hokeja faniem Minskā klāsies vieglāk nekā Rīgā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krievijas hokeja izlases fani
Krievijas hokeja izlases fani Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas hokeja izlases faniem tas ir atvieglojums, ka 2021. gada pasaules čempionātā valstsvienība grupu turnīra spēles aizvadīs Minskā, nevis Rīgā, uzskata divkārtējs olimpiskais čempions Aleksandrs Koževņikovs.

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) paziņojusi grupu sadalījumu 2021. gada pasaules čempionātam, kas notiks Latvijas un Baltkrievijas galvaspilsētās.

Vadoties pēc IIHF ranga, Krievijai būtu jāspēlē Rīgas grupā, taču rīkotāji var veikt vienu maiņu ar reitingā līdzvērtīgām izlasēm.

Līdz ar to nākamgad Rīgā pasaules čempionāta grupu turnīra spēles aizvadīs Kanādas hokejisti, nevis Krievijas valstsvienība.

"Krievijas izlasei no tā nekas nemainās, jātiek ārā no jebkuras grupas. Un jāuzvar katrā spēlē," portālam "sports.ru" sacīja Koževņikovs.

Patlaban 61 gadu vecais Koževņikovs hokejista karjerā PSRS izlases sastāvā kļuva par olimpisko čempionu 1984. un 1988. gadā.

"Krievijas faniem Minskā klāsies vieglāk. Rīgā līdzjutēju vidū ir daudz provokatoru. Un mūsu laikos viņi apvainoja komandu," teica bijušais hokejists.

"Bet vajag to izturēt, nevis padoties," piebilda Koževņikovs.

Rīgā notiks B grupas spēles un divi ceturtdaļfināli, bet Minskā risināsies A grupas mači, divi ceturtdaļfināli, abi pusfināla dueļi un arī fināls.

Latvija grupu turnīrā spēkosies ar 2019. gada pasaules čempioni Somiju, hokeja dzimteni Kanādu, ASV, Vāciju, Norvēģiju, Itāliju un Kazahstānu.

Pasaules čempionāts Latvijā notiks otro reizi. 2006. gadā meistarsacīkstes risinājās "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē.

Arī Baltkrievija jau reiz rīkoja pasaules čempionātu. 2014. gada turnīrs risinājās Minskā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu