Peldēšanas izlašu dalībnieki un kandidāti sāk treniņus āra peldbaseinā Rēzeknē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Peldēšana (ilustratīvs attēls)
Peldēšana (ilustratīvs attēls) Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas Peldēšanas federācijas (LPF) izlašu dalībnieki un kandidāti trešdien sāk treniņu nometni Olimpiskā centra "Rēzekne" āra peldbaseinā, informē LPF.

Treneru komitejas izveidotajā sarakstā iekļauti deviņi peldētāji, tai skaitā Tokijas olimpisko spēļu kvalifikācijas B normatīvu izpildījušie sportisti Ieva Maļuka un Emīls Pone. Tāpat uz Rēzekni ir devušies Daniils Bobrovs un Ģirts Feldbergs, kā arī pieci junioru vecuma sportisti - Emīls Pauls Mortuzāns, Kārlis Ādamsons, Ņikita Gorbačovs, Rihards Kahanovičs un Toms Veinbergs.

Sportistiem līdzi devušies treneri Gaļina Broka, Julija Kuzmina, Andrejs Ostrovskis un Germans Jakubovskis.

Viņi Rēzeknē turpinās trenēties vismaz līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai. Treniņu nometnes mērķis ir nodrošināt kvalitatīvus un drošus treniņu apstākļus ārkārtējas situācijas laikā, kad lielākā daļa peldbaseinu Latvijā joprojām ir slēgta un vairumam izlašu līmeņa sportistu nav iespēju trenēties savās sporta skolās vai klubos.  

Sportisti un treneri turpmākās nedēļas dzīvos olimpiskā centra "Rēzekne" sporta bāzē esošajā viesnīcā, kurai blakus esošajā sešu 25 metru celiņu atklātajā peldbaseinā ūdens temperatūra būs 27-28 grādi pēc Celsija. Tāpat sportistiem būs pieejama trenažieru zāle.

Sākotnēji sastāvā tika iekļauti arī vairāki Jelgavas sporta skolas audzēkņi, taču, ņemot vērā, ka jelgavniekiem jau no 12.maija bija iespējams atsākt treniņus savā bāzē, jaunie sportisti pagaidām trenējas sporta skolas grupās, taču nepieciešamības gadījumā arī viņiem būs iespēja pievienoties komandai. 

Ar šo nedēļu treniņus peldbaseinā ir atsākusi arī Arina Baikova, kas FINA Attīstības programmas ietvaros turpina uzturēties Kazaņā. Savukārt Arina Sisojeva šobrīd uzturas un trenējas Baltkrievijā.

Rīgā peldbaseini sportistiem nav pieejami, jo pašvaldība liegusi sporta bāzēs izmantot ģērbtuves un dušas. Turklāt peldbaseiniem, kas nav valsts vai pašvaldības infrastruktūras objekti, ierobežojumi nav finansiāli izdevīgi. 

"Esam gandarīti, ka beidzot peldbaseinos sāk atgriezties dzīvība un mūsu sportistiem ir iespējas atsākt treniņus. Vairāk nekā mēnesi esam komunicējuši gan ar Izglītības un zinātnes ministriju, gan Latvijas Olimpisko komiteju par iespējam nodrošināt treniņu iespējas vismaz LPF izlašu kodolam un olimpiskā centra "Rēzekne" sporta bāze jau sākotnēji tika izskatīts kā viens no variantiem arī pie sliktākiem attīstības scenārijiem. Tajā ir iespējas nodrošināt pilnvērtīgu treniņu darbu, vienlaikus ievērojot fiziskās distancēšanās un epidemioloģiskās drošības pasākumus," norāda LPF prezidents Aivars Platonovs  

Peldbaseinos vienai personai jāparedz vismaz 12 kvadrātmetru liela ūdens virsmas platība, paredz Izglītības un zinātnes ministrijas izstrādātās rekomendācijas par fiziskajām aktivitātēm, pulcējoties sporta norišu vietās ārkārtējās situācijas laikā no 12.maija.

Tāpat nav pieļaujama apmeklētāju pulcēšanās peldbaseina malā, kā arī atrodoties ūdenī, un ministrija nosaka, ka koplietošanas individuālais treniņu inventārs netiek izmantots un peldbaseinu nedrīkst apmeklēt personas, kas jaunākas par 12 gadiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu