Artis Ābols: Skaidrība par izlasi ir par šo un nākamo nedēļu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Valērijs Kuļibaba (no kreisās) un Artis Ābols
Valērijs Kuļibaba (no kreisās) un Artis Ābols Foto: LETA

Viens no Latvijas hokeja izlases treneriem Artis Ābols šobrīd ar daļu valstsvienības kandidātu strādā Mežaparkā un Volvo hallē. Nodarbībās spēlētāji cenšas ievērot noteikto distanci. 

"Kad tika mīkstināti ierobežojumi un parādījās tāda iespēja, tad LHF bija pretimnākoša spēlētājiem, un gribētāju ir gana daudz. Kā zināms, tikai 25 var būt. Pagājušajā nedēļā bija divas nodarbības Mežaparkā, no šīs nedēļas trenējamies arī Mežaparkā, un ir arī "Volvo" hallē ledus pa stundai paņemts. Tāds pats grafiks paredzēts arī nākamnedēļ," TV3 rīta programmā "900 sekundes" pastāstīja Ābols. 

Fiziskās sagatavotības nodarbības notiek Ērika Visocka vadībā.

"Treniņi nav obligāti, un nekādiem mačiem mēs negatavojamies. Viena spēlētāju grupa trenējas manā un Visocka vadībā, ko visu organizē Renārs Freibergs, kurš ir izlašu menedžeris," sacīja Ābols. "Ir arī spēlētāji, kuri individuāli slido "Kurbada" ledus hallē."

Arī uz ledus hokejistiem jāievēro distance, tāpēc spēlētājiem piemeklēti speciāli vingrinājumi, lai nebūtu divcīņas. 

"Mēģinām visu laiku to ievērot, un nūjas stiepiena attālumā līdz partnerim nebrauc," norādīja Ābols. 

Kā zināms, uz 2021. gadu koronavīrusa Covid-19 pandēmijas dēļ ir pārcelts arī olimpiskais kvalifikācijas turnīrs, kas augustā bija paredzēts Rīgā. 

"Skaidrība par izlasi ir par šo un nākamo nedēļu. Skatīsimies, kas būs tālāk," sacīja Ābols. 

Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF) trešdien oficiāli piedāvāja Rīgā un Minskā gaidāmo 2021. gada pasaules čempionātu sākt divas nedēļas vēlāk.

IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21. maijā, savukārt čempioni tiktu noskaidroti 6. jūnijā. Jaunie datumi vēl jāapstiprina IIHF Kongresā, kas attālinātā formātā norisināsies 24. jūnijā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu