Ankipāns: Konkrēta amata man nav, taču uzturu kontaktus ar Rīgas "Dinamo"

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ģirts Ankipāns
Ģirts Ankipāns Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ģirtam Ankipānam šobrīd nav konkrēta amata hokeja klubā Rīgas "Dinamo", taču viņš turpina uzturēt kontaktus ar komandas vadību, intervijā "TV3 Sport Latvija" pastāstīja vienības bijušais treneris un ģenerālmenedžeris.

Marta sākumā Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar treneru kolektīvu, kurā galvenais bija Ankipāns, bet viņam asistēja Edgars Masaļskis, Artis Ābols, Ronalds Ozoliņš un vārtsargu treneris Juris Klodāns.

Vēlāk martā Rīgas "Dinamo" kluba padomes priekšsēdētājs Juris Savickis lika noprast, ka Ankipāns varētu turpināt strādāt komandā. Viņš gan nekonkretizēja, kādā amatā.

"Konkrēta amata man nav, taču uzturu kontaktus ar Rīgas "Dinamo" kluba vadību. Šobrīd nenodarbojos ar komandas komplektēšanu, bet, ja paprasa manu viedokli, izsaku savus ieteikumus," teica Ankipāns.

Koronavīrusa pandēmijas dēļ daudzviet pasaulē mainās ekonomiskā situācija. Ankipāns pauda pārliecību, ka Rīgas "Dinamo" komandai būs budžets, lai spēlētu Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) arī nākamsezon.

"Skatos optimistiski. Ja esam bijuši 12 gadus KHL, tad nekur nepazudīsim. Varu 100% teikt, ka Krievijas klubiem esam interesanti. Mēs esam kā pērlīte tajā visā pasākumā, lai arī pēdējā laikā rezultāti nav bijuši labi," sacīja Ankipāns.

"Atmosfēra Rīgā vienmēr ir lieliska, lai arī kāds būtu rezultāts. Lai to sauktu par Kontinentālo līgu, ārzemju komandas ir vajadzīgas," piebilda Rīgas "Dinamo" bijušais treneris un ģenerālmenedžeris.

Ankipāns saskata arī pozitīvo koronavīrusa pandēmijā, jo šobrīd ir piespiedu atvaļinājums, ko viņam sen nav bijusi izdevība baudīt.

"Kopš es atgriezos no Ņižņijnovgorodas, praktiski nevienu dienu nebiju izlaidis no rokām telefonu," sacīja Ankipāns.

"Ir bijuši dažādi atvaļinājumi. Pirmajā gadā biju Turcijā atpūsties, likās - telefonu nolikšu malā, bet man nācās risināt [Kristera] Gudļevska jautājumu ar viņa slaveno aģentu [Polu] Teofanosu. Tas nebija viegli."

Ankipāns pēdējās trīs KHL sezonas strādājis Rīgas "Dinamo" komandā. Pirms tam viņš divas sezonas bija galvenā trenera Pētera Skudras asistents Ņižņijnovgorodas "Torpedo".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu