Daugaviņš: Gribu būt komandas līderis, nevis spēlēt piecas minūtes NHL (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Ieva Leiniša/LETA

Latvijas hokeja uzbrucējs Kaspars Daugaviņš šobrīd ir karjeras posmā, kurā labāk ir būt līderim Eiropas komandā, nevis spēlēt mačā vien piecas minūtes Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

32 gadus vecais Daugaviņš iepriekšējās divas sezonas pavadīja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandā Maskavas "Spartak".

Savukārt nākamsezon viņš pārstāvēs KHL klubu Maskavas apgabala Podoļskas "Vitjaz", kura mājaslapā publicēta plaša intervija ar Daugaviņu.

Jautājumus sagatavojis ne tikai "Vitjaz" kluba preses dienests, bet iesūtījuši arī komandas līdzjutēji. Kāds fans pavaicājis, vai Daugaviņš gribētu spēlēt NHL.

"Ikviens to gribētu. Es tur spēlēju, piepildīju savu sapni. Izbaudīju to! Tagad - nē. Gribu spēlēt Eiropā, izjust līdera lomu, nevis spēlēt piecas minūtes NHL mačā," teica Latvijas hokejists.

Daugaviņš kopumā karjerā NHL aizvadījis 91 spēli regulārajā čempionātā, guvis 6 vārtus un veicis 9 rezultatīvas piespēles.

Savukārt izslēgšanas spēļu turnīrā jeb Stenlija kausa izcīņā viņa kontā 7 mači, taču ar rezultativitāti Daugaviņš neizcēlās.

Daugaviņš karjerā pārstāvējis divas NHL komandas - Otavas "Senators" un nedaudz arī Bostonas "Bruins".

2012./13. gada sezonā NHL lokauta laikā Daugaviņš pārstāvēja Rīgas "Dinamo", piedalījās 35 spēlēs KHL čempionātā, guva 5 vārtus un veica 9 piespēles.

Kāds "Vitjaz" komandas līdzjutējs uzdevis jautājumu, vai Daugaviņš gribējis pārstāvēt dzimtenes klubu.

"Protams, ir lieliski spēlēt savu skatītāju priekšā, bet man patīk divreiz gadā atbraukt spēlēt uz Rīgu. Pret viņiem spēlēt ir vēl interesantāk," teica Daugaviņš.

Vaicāts, vai Daugaviņš atļaujas atvaļinājuma laikā iedzert kādu glāzi alus.

"Uzturu sevi fiziskā formā, strādājot individuāli ar treneri. Protams, vasarā patīk iedzert alu un vīnu kopā ar ģimeni, lai atslābinātos un atbrīvotu galvu."

Daugaviņš piebilda, ka sezonas gaitā tam nav laika, taču dažkārt vienu pudeli alus var izdzert.

Aizvadītajā sezonā latviešu uzbrucējs 59 mačos KHL regulārajā čempionātā izcēlās ar 40 rezultativitātes punktiem (19 vārti + 21 piespēles). "Spartak" sastāvā viņš bija labākais vārtu guvējs un otrs rezultatīvākais spēlētājs.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu