NHL drafta pēdējās desmitgades sliktākās izvēles (2. daļa)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Džeks Kempbels
Džeks Kempbels Foto: AP/Scanpix

Teju visi Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubi izdarījuši neveiksmīgas drafta izvēles. Kādam paveicies vairāk, kādam mazāk. Arī pēdējā desmitgadē ir lērums augstu izraudzītu hokejistu, kuri uz sevi liktās cerības nav attaisnojuši. Publicējam otro daļu ar sliktām izvēlēm kopš 2010. gada. 

Valērijs Ņičuškins (Krievija)

NHL drafts: 2013. gadā Ņičuškinu ar 10. numuru izraudzījās Dalasas "Stars".

Valērijs Ņičuškins
Valērijs Ņičuškins Foto: AP/Scanpix

25 gadus vecajam Krievijas uzbrucējam paredzēja gaišu NHL nākotni, un lielas cerības uz viņu lika arī "Stars" komandas vadība. Ja debijas sezona Ņičuškinam padevās cienījama, turpinājums tā neizvērsās. 

No 2016. līdz 2018. gadam viņš atgriezās dzimtenē, kur pārstāvēja ambiciozo Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubu Maskavas CSKA. 

Pēc tam Ņičuškins veica otro piegājienu NHL. Tiesa, tas bija nesekmīgs; 58 mačos uzbrucējs nespēja gūt nevienus vārtus, atdeva 10 rezultatīvas piespēles. Šajā sezonā viņš ir Kolorādo "Avalanche" spēlētājs un 65 mačos ticis pie 27 rezultativitātes punktiem. 

Pāvels Zaha (Čehija)

NHL drafts: 2015. gadā Zahu ar 6. numuru izraudzījās Ņūdžersijas "Devils".

Pāvels Zaha
Pāvels Zaha Foto: AFP/SCANPIX

23 gadus vecais Zaha teicami spēlēja junioru līmenī. 2015./2016. gada sezonā viņš paguva uzspēlēt OHL, AHL, NHL un Čehijas izlases sastāvā U-20 pasaules čempionātā. 

Lai arī Zaha ir atradis savu vietu NHL un ir visai stabils rotācijas spēlētājs, no viņa kā drafta 6. numura gaida vairāk vārtu. Šajā sezonā 65 mačos "Devils" formā viņš iemetis astoņas ripas. 

Zaham nenācās viegli no junioru hokeja ielekt vīru hokejā. Iespējams, nākamā sezona būs izrāviens viņa karjerā. 2015. gada draftā tika izraudzīts arī Konors Makdeivids, kurš pēdējos gados ir viens no NHL labākajiem spēlētājiem. 

Džeks Kempbels (ASV)

NHL drafts: 2010. gadā Kempbelu ar 11. numuru izraudzījās Dalasas "Stars".

Džeks Kempbels
Džeks Kempbels Foto: AP/Scanpix

28 gadus vecais vārtsargs 2013./2014. gada sezonā aizvadīja vienu maču NHL. Savā debijas spēlē viņš vārtos ielaida sešas ripas. 

Kopš savas debijas NHL, Kempbels īsti savu vietu pasaules spēcīgākajā līgā nav izkarojis. Šajā sezonā viņš stājies Losandželosas "Kings" un Toronto "Maple Leafs" vārtos. 

Sešu sezonu laikā Kempbels vārtus sargājis 64 mačos.

Kopš 2005. gada, kad NHL draftā ar 5. numuru tika izvēlēts Kerijs Praiss, Kempbels ir visaugstāk draftētais vārtu vīrs. 

Ēriks Gudbransons (Kanāda) 

NHL drafts: 2010. gadā Gudbransonu ar 3. numuru izraudzījās Floridas "Panthers".

Ēriks Gudbransons (no labās)
Ēriks Gudbransons (no labās) Foto: Reuters/ScanPix

28 gadus vecais aizsargs vēl šajā sezonā plecu pie pleca spēlēja kopā ar Teodoru Bļugeru Pitsburgas "Penguins" sastāvā, bet sezonas laikā nonāca Anaheimas "Ducks" komandā. 

No Gudbransona tika gaidīta rezultatīva aizsarga spēle, bet līdz šim nevienā no NHL sezonām viņš nav spējis gūt vairāk par četriem vārtiem. 

Gudbransons NHL regulārajā čempionātā uz ledus devies 518 spēlēs, pamanoties nopelnīt lietderības koeficientu -90, kas ir zināms rādītājs arī par viņa spējām, gādājot par komandas vārtu drošību. 

Grifins Reinhārts (Kanāda) 

NHL drafts: 2012. gadā Reinhārtu ar 4. numuru izraudzījās Ņujorkas "Islanders".

Grifins Reinhārts (no labās)
Grifins Reinhārts (no labās) Foto: AP/Scanpix

26 gadus vecais aizsargs sevi nespēja apliecināt pasaules spēcīgākajā līgā. 37 regulārā čempionāta spēlēs viņš vārtus nav guvis un izpildījis divas rezultatīvas piespēles. Drafta ceturtajam numuram tas ir stipri par maz. 

No NHL 2016./2017. gada sezonā viņš nolaidās uz AHL un tā arī atgriezties lielajā līgā nespēja. Turklāt pagājušo sezonu pavadīja KHL komandā Pekinas "Kunlun Red Star", 33 mačos iekrājot vien divas rezultatīvas piespēles. 

Reinhārta brālis Sems Reinhārts veiksmīgi spēlē kopā Bufalo "Sabres" komandā ar Zemgu Girgensonu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu