NBA komandas gaida līgas vadlīnijas par spēlētāju saukšanu atpakaļ uz klubiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis
Luka Dončičs un Kristaps Porziņģis Foto: Reuters/ScanPix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas sagaida, ka līgas birojs apmēram 1.jūnijā izdos vadlīnijas, kas ļaus komandām saukt atpakaļ uz klubiem spēlētājus, gaidot koronavīrusa izraisītās sezonas spēļu apturēšanas atsākšanu, trešdien ziņoja ASV kabeļtelevīzija ESPN.

ASV sporta raidorganizācija saka, ka komandas rēķinās ar to, ka tām tiks paziņots par šo iespēju aptuveni tajā pašā laikā, kad klubi varēs paplašināt individuālos treniņus, kas jau notiek dažos klubos, lai tajos iesaistītu vairāk personāla.

ESPN, atsaucoties uz vārdā nenosauktiem avotiem, ziņo, ka daudzi klubu īpašnieki un vadītāji gaida, ka līgas komisārs Ādams Silvers jūnijā paziņos, ka sezona tiks atsākta "kaut kad pirms jūlija beigām".

NBA pārtrauca sezonu 11.martā pēc tam, kad Jūtas "Jazz" "centrs" Rūdijs Gobērs kļuva par pirmo spēlētāju, kuram organismā tika konstatēts koronavīruss.

Spēļu apturēšana notika, kad līga jau gatavojās izslēgšanas spēlēm, kurām bija jāsākas aprīlī.

Iespējamās sezonas atjaunošanas plānos ir iekļauts veids, kā atgriezt komandu rīcībā spēlētājus, kuri pametuši klubu pārstāvētās pilsētas, ieskaitot tos, kuri ir atgriezušies mājās aizjūras zemēs, piemēram, abas Dalasas "Mavericks" zvaigznes - slovēni Luku Dončiču un latvieti Kristapu Porziņģi.

Spēļu atsākšana ietvers arī individuālo treniņu intensificēšanu un komandu treniņnometnes.

Par atlikušās sezonas iespējamo formātu vēl diskutē līgas amatpersonas, spēlētāju arodbiedrība un klubu īpašnieki.

Iespējams, ka NBA atlikušajā sezonā varētu mēģināt saspiest spēļu grafiku, taču tā var izvēlēties arī paplašināt izslēgšanas spēles ar "play-in" komandām, pārsniedzot ierasto 16 "play-off" dalībnieku skaitu.

Jau ziņots, ka mači varētu notikt dažās noteiktās vietās, ESPN ziņojot, ka Orlando, Florida un Lasvegasa tiek uzskatītas par labām kandidatūrām, lai tur rīkotu sacensības ar vairāku komandu līdzdalību.

Tīmekļa vietne "The Athletic" trešdien ziņoja, ka priekšroka tiek dota izklaides kompleksam "Walt Disney World" Orlando.

Kūrorta koncepcija spēļu rīkošanā tika ierosināta jau marta beigās, kad Silvers aicināja komandas iesniegt idejas par iespējamo atgriešanos laukumā. Kūrorta ideja ir pievilcīga, jo tā ļautu visus NBA klubus izmitināt kontrolētā vidē.

Kā iespēja aizvadīt turnīru tika minēta arī Bahamu salas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu