Bijušais Džordana komandas biedrs: 90% no "The Last Dance" ir muļķības

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Horass Grants
Horass Grants Foto: Ekrānšāviņš

Viens no leģendārā Maikla Džordana komandas biedriem Čikāgas "Bulls" sastāvā Horass Grants paudis, ka 90% no dokumentālā seriāla "The Last Dance" ("Pēdējā deja") ir muļķības. 

Čikāgas "Bulls" toreizējais līderis Džordans savu piekrišanu vairāk nekā 20 gadus veco kadru publiskošanai deva tikai 2016. gadā. Nesen viņš izteicās, ka pēc visu sēriju noskatīšanās NBA līdzjutēji visā pasaule domās, ka viņš ir "briesmīgs cilvēks".

Dokumentālais seriāls sākotnēji bija ieplānots kā sporta fanu izklaide vasarā, bet koronavīrusa pandēmija ieviesa savas korekcijas, liekot ASV mediju milzim ESPN to demonstrēt jau aprīlī.

Daudzi sporta līdzjutēji "Twitter" raksta, ka šis daudzsēriju dokumentālais stāsts apliecinot to, kāpēc Maiks Džordans ir visu laiku labākais NBA spēlētājs, šajā sāncensībā apsteidzot Lebronu Džeimsu.

Grants sarunā ar ESPN radio izteicās, ka seriālā 90% ir muļķības. 

"Protams, tā bija izklaidējoša, bet mēs, kuri bijām klāt, Džordana komandas biedri, zinām, ka 90% no tās bija muļķības. Tā nebija reālistiska, jo daudzi komandas biedri, kuriem Maikls uzbruka, viņam atbildēja, bet tas dokumentālajā filmā nebija parādīts, ja vispār var lietot vārdu "dokumentālā"," "Pēdējo deju" kritizēja Grants.

Šobrīd 54 gadus vecais Grants ir četrkārtējs NBA čempions. Trīs titulus viņš ieguva tieši "Bulls" sastāvā. 

Asākos vārdus Grants izvēlējās, atbildot uz Džordana paustajiem apvainojumiem, ka tieši Grants ir bijis galvenais grāmatas "Džordana noteikumi" ("Jordan rules"), kas leģendāro basketbolistu pasniedza ne sevišķi glaimojošā gaismā, autora informācijas avots.

"Meli, meli, meli! Ja Maiklam pret mani ir kādas pretenzijas, nokārtosim to kā vīrieši. Izrunāsimies. Protams, varam to atrisināt arī citā ceļā. Bet Maikls izvēlējās izplatīt melus par to, ka es biju galvenais "Džordana noteikumu" grāmatas autora informācijas avots," stāstīja Grants, apgalvojot, ka tik tiešām ir bijis tuvos draugos ar grāmatas autoru Semu Smitu, tomēr nekad plašākai publikai neatklātu ko personīgu no ģērbtuvēm.

Tāpat Grants nosodīja dokumentālās filmas segmentu, kas demonstrēja Džordana huligānisko attieksmi pret komandas jaunākajiem spēlētājiem.

"Džordans domāja, ka var dominēt pār mani, bet viņš rūgti vīlās. Katru reizi, kad viņš mēģināja man uzbrukt, es atbildēju. Bet, kas attiecas uz Vilu Perdu, Stīvu Keru un jauno cilvēku Skotu Berelu, bija ļoti skumji skatīties, kā viņš, būdams komandas līderis, viņiem uzbruka gan fiziski, gan verbāli," stāstīja Grants.

"Es saprotu, ka treniņos šad un tad ir pieļaujams neliels grūdiens, bet atklāts sitiens pa seju un tamlīdzīga rīcība... tas nav pieņemami," turpināja bijušais basketbolists.

Tāpat Grantam tika vaicāts, kāpēc viņš "Pēdējo deju" nevēlas dēvēt par dokumentālo filmu, uz ko bijušais basketbolists sniedza atbildi ar visnotaļ pamatotu argumentu. Grants uzsvēra, ka par dokumentālo nevar saukt tādu filmu, kuras galvenais tēls pēc tās uzņemšanas var izvēlēties, kas tajā tiks attēlots, bet kas paliks montāžas telpā.

Grants veltīja tiešu kritiku arī pašam Džordanam, nosaucot viņu par nodevēju: "Viņš mani sauc par nodevēju? Tajā pašā laikā savā tā sauktajā dokumentālajā filmā viņš atminas notikumus, kas norisinājās pirms 35 gadiem, viņa pirmajā sezonā. Viņš stāsta, kā iegāja komandas biedra istabā un tur ieraudzīja kokaīnu un sievietes. Kāda jēga bija to pieminēt? Viņš kādu citu vēlas saukt par nodevēju? Lūk, jums ir īstais nodevējs!"

Šobrīd "Netflix" platformā pieejamas visas desmit "The Last Dance" sērijas. 

Filmā iekļautas intervijas ar Skotiju Pipenu, Denisu Rodmenu, Stīvu Keru, galveno treneri Filu Džeksonu, kā arī citām līgas zvaigznēm - Čārlzu Bārkliju, Patriku Jūingu, Maģisko Džonsonu, Kobi Braientu un daudziem citiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu