Arī nākamsezon KHL spēles tiesās divi Latvijas tiesneši

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Eduards Odiņš
Eduards Odiņš Foto: khl.ru

Arī nākamajā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) sezonā līga izmantos divu Latvijas tiesnešu - Eduarda Odiņa un Andra Ansona - palīdzību, ceturtdien intervijā ar tīmekļa vietnes "iz.ru" pārstāvi teica KHL galvenais tiesnesis Aleksejs Aņisimovs.

Līdz maija beigām līga apspriedīs nākamās sezonas tiesnešu sarakstus un sazināsies ar tiesnešiem, sākot piedāvāt līgumus tikai pēc tam, kad būs noteikts budžets.

"Pagaidām mēs plānojam tos pašus ārzemju tiesnešus kā iepriekšējā sezonā - divus latviešus un divus čehus. Es vairs nesaucu Baltkrievijas tiesnešus par ārzemniekiem, tāpēc ka nviņus, tāpat kā Kazahstānas tiesnešus, vairs neuzskata par tādiem, jo viņu valstis ir Eirāzijas Ekonomiskās savienības (EAEU) locekles," skaidro Aņisimovs.

Vispirms gan tiesnešiem būs jāizpilda normatīvi un jāiziet medicīniskā pārbaude, lai aptuveni 80 cilvēku konkurencē pretendētu uz tiesāšanu nākamajā sezonā.

2019./2020.gada sezonā Ansons kā galvenais tiesnesis vadīja piecas KHL spēles, bet Odiņš - četras.

Četrkārtējais "Zelta svilpes" KHL labākajam tiesnesim ieguvējs Odiņš 2019.gada janvārī spēles laikā guva smagu kājas lūzumu, tiesāšanu līgā atsākot vien 2019.gada oktobra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu