Pēc 9.jūnija Latvijā varētu notikt sacensības ar dalībnieku skaitu līdz 300 cilvēkiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls)
Vieglatlētika (ilustratīvs attēls) Foto: AFP/LETA

Pēc 9.jūnija un ārkārtējās situācijas beigām Latvijā varētu notikt sacensības ar dalībnieku skaitu līdz 300 cilvēkiem, atsaucoties uz Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa (JKP) teikto, vēsta Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Trešdien notika Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētāja Sanda Riekstiņa izveidotās darba grupas pirmā sanāksme, kas krīzes laikā apvienojusi sporta nozares pārstāvjus. Tajā piedalījās vairāk nekā desmit dažādu Latvijas sporta federāciju, organizāciju, pasākumu vadītāju un sporta bāžu pārstāvji, tostarp arī LVS ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Sanāksmes galvenais mērķis bija diskutēt par sporta sezonas atsākšanu Latvijā. Dalībnieki piekrita, ka līdz ar ārkārtas situācijas beigām 9.jūnijā Latvijā varētu notikt vairāku veidu sacensības ar noteiktu dalībnieku skaitu. Šis ieteikums stāsies spēkā tikai tādā gadījumā, ja koronavīrusa izplatība Latvijā nepieaugs.

"Pie nosacījuma, ja 9.jūnijā ārkārtējā situācija tiks pārtraukta, panākta vienošanās, ka varētu sākt organizēt sporta pasākumus ar ierobežojumu līdz 300 cilvēkiem," sacīja Riekstiņš.

"Ņemot vērā arī kaimiņvalstīs notiekošo, nākamais solis, ko izrunājām, paredz, ka ar 1.jūliju mēs varētu rēķināt sacensības līdz 1000 cilvēku," iespējamo notikumu gaitu, atjaunojot sacensības Latvijā, ieskicējis Saeimas Sporta apakškomisijas priekšsēdētājs.

"Ja viss ir kārtībā, tad augustā varētu atļaut jau līdz trīs tūkstošiem cilvēku. Un, ja tālāk viss būs kārtībā, septembrī varam runāt par vēl vaļīgāku dalībnieku skaita atļaušanu," izrunāto plānu ieskicēja Riekstiņš, piebilstot, ka būs jāvērtē arī situācija valstī kopumā.

LVS šobrīd izstrādā jaunu sacensību kalendāru. Kalendārā sadarbībā ar kolēģiem Baltijas valstīs ir iezīmēti Baltijas valstu kopējo čempionātu datumi. Balstoties uz tiem, sākot ar jūliju, ieplānoti Latvijas čempionāti un citas sacensības.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu