Okolijs: Briedi vajadzēja diskvalificēt, es Glovacki uzveikšu pēc noteikumiem (12)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: Reuters/ScanPix

Mairi Briedi pērn Rīgā notikušajā cīņā pret poli Kšištofu Glovacki vajadzēja diskvalificēt, uzskata Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs.

Briedis pērn jūnijā nokautēja Glovacki un iekļuva Pasaules boksa supersērijas otrās sezonas finālā pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg). Cīņa izpelnījās globālu rezonansi, un rezultāts tiek vērtēts pretrunīgi.

Otrajā raundā latvietis saņēma sitienu pa pakausi, tad sekoja atbilde - sitiens ar elkoni pa Glovacka žokli. Arēnā bija tik liels troksnis, ka tiesnesis laikus neapturēja cīņu, kad tas bija jāizdara.

Glovacka pārstāvji sāka juridisku cīņu, pieprasot revanšu, jo Briedis, viņuprāt, uzvaru guva negodīgi. Briedim vēlāk atņēma pasaules čempiona jostu, jo viņš nevarēja aizvadīt revanšu WBO noteiktajā laikā.

Sagaidāms, ka Glovackis šovasar spēkosies ar Okoliju par WBO pasaules čempiona jostu. Lielbritānijas bokseris gan apzinās, ka cīņa, visticamāk, notiks bez skatītāju klātbūtnes koronavīrusa pandēmijas dēļ.

"Tas nebūs tā, kā es to biju iztēlojies. Es iztēlojos gaviles pēc tam, kad uzvaru ar nokautu," portāls "Boxing Scene" citē 27 gadus veco Lielbritānijas bokseri, kurš profesionāļa karjerā ne reizi nav zaudējis.

"Ja tas ir nepieciešams drošības dēļ un finansiāli tas ir izdevīgi, protams - es to darīšu. Tomēr tas ir grūti, jo ģimene un draugi nebūs līdzās. Dažkārt ir vajadzīgs skatītāju radītais troksnis," atzina Okolijs.

Pēdējo cīņu Okolijs aizvadīja pērn oktobrī, iegūstot Eiropas boksa savienības (EBU) čempiona titulu, savukārt Glovackis oficiālā cīņā ringā nav bijis kopš tikšanās ar Briedi pērn Rīgā.

"Kad pēdējo reizi viņš bija ringā, viņš tika apturēts. Šoreiz viņš tiksies ar lielāku sitēju," sacīja Okolijs.

"Viņam šī ir pēdējā iespēja. Savā prātā viņš ir pieredzējis bokseris, bet es neesmu iepriekš cīnījies ar pasaules čempionu. Tāpēc viņš varbūt domā, ka esmu mīksts," teica britu bokseris.

Glovackis karjerā ir piedzīvojis divus zaudējumus, abus pret bijušajiem pasaules čempioniem - Briedi un ukraini Oleksandru Usiku. 

"Tas man nebūtu pārsteigums, ja viņu uzskatītu par favorītu. Viņa vienīgie zaudējumi ir pret Usiku un Briedi," atzina Okolijs.

"Domāju, ka Briedi vajadzēja diskvalificēt. Tomēr tas incidents ir novedis pie tā, ka es varu cīnīties par pasaules čempiona titulu," sacīja brits.

"Viņš ir ļoti labs bokseris, bet pēdējā cīņa viņam bija pārāk grūta. Domāju, ka es viņu apturēšu noteikumu robežās," pārliecināts ir Okolijs, ka spēs uzveikt Glovacki.

Okolijs profesionālajā boksā izcīnījis 14 uzvaras (11 nokauti), bet zaudējuma rūgtumu nav izjutis.

"Man vēl daudz kas ir priekšā. Neviens nav vēl redzējis mani labākajā izpildījumā," uzskata Okolijs.

33 gadus vecais Glovackis guvis 31 uzvaru (19 nokauti) un cietis 2 zaudējumus.

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu