Kamaniņu braucējs Bērziņš iekļuvis starp pieciem "Eiropas labākā jaunā atlēta" balvas kandidātiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Gints Bērziņš
Gints Bērziņš Foto: Luge Latvia/Facebook

Latvijas kamaniņu braucējs Gints Bērziņš ceturtdien kļuva par vienu no pieciem sportistiem, kuru Eiropas Olimpiskā komiteja (EOK) izvirzījusi "Eiropas labākā jaunā atlēta" balvai, kas nosaukta Pjotra Nurovska vārdā, vēsta Latvijas Kamaniņu sporta federācija (LKSF).

Šogad EOK saņēma rekordlielu pieteikumu skaitu piektajai Nurovska "Eiropas labākā jaunā atlēta" balvai ziemas sporta veidos. Visus šos pieteikumus sastādīja jaunie un talantīgie sportisti, kuri pārstāvējuši kādu no Eiropas valstīm trešajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs Lozannā, kur Eiropas sporta zvaigznes izcīnīja 70% no visām medaļām.

LKSF un Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šai nominācijai izvirzīja kamaniņu braucēju Bērziņu, kurš no Lozannas atgriezās ar izcīnītu zelta medaļu individuālajā disciplīnā un bronzu komandu stafetē, kā arī parādījis lieliskus rezultātus Eiropas un Pasaules junioru čempionātos.

Šonedēļ, 21.maijā, LKSF saņēma ziņu, ka Bērziņs izvirzīts kā viens no pieciem finālistiem šai nominācijai. Šī ir pirmā reize, kad latviešu sportists tiek iekļauts Nurovska vārdā nosauktās balvas finālistu sarakstā. 

Junioru izlases galvenais treneris Zintis Šaicāns atzīst, ka Bērziņa panākumu atslēga ir viņa atdeve sportam, pārliecība, lojalitāte un azarts.

"Biju patīkami pārsteigts, uzzinot, ka Gintam tiks dota iespēja pieteikties šai nominācija, tas viennozīmīgi arī man kā trenerim lika sajusties, ka darbs ko iegulda gan izlases, gan fiziskās sagatavotības treneri tiek novērtēts. Šī nominācija noteikti ir visas komandas nopelns! Aizvadītās sezonas rezultāti bija fantastiski, tik daudz emociju vienas sezonas laikā nebiju saņēmis nekad," prieku par savu audzēkni pauda speciālists.

Tikmēr pats sportists neslēpa, ka ir pārsteigts par šādu pavērsienu karjerā. "Jūtos ļoti pārsteigts un pagodināts, ka man šāda iespēja tika dota. Šīs nominācijas iegūšana noteikti radītu vēl lielāku motivāciju, kā arī apziņu ka mans ieguldītais darbs tiek novērtēts," skaidroja kamaniņu braucējs. 

Zināms, ka EOK rīkotais seminārs Slovākijā, kurā tiktu sarindoti finālisti, ir pārcelts uz vēlāku laiku, taču organizatori sola, ka tas norisināsies līdz ko radīsies šāda iespēja. Pasākumā finālisti uzzinātu vietu kurā ierindojušies, norisinātos svinīgā trofeju pasniegšana un treniņu mācību darba stipendiju izsniegšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu