Latvijas čempionvienību "Riga" pamet pussargs Šaričs (300)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Tomislavs Šaričs
Tomislavs Šaričs Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Latvijas futbola čempione "Riga" savā sastāvā vairs neredzēs horvātu pussargu Tomislavu Šariču, kurš komandā pavadīja divas sezonas, vēstīts kluba mājaslapā.

Šaričs galvaspilsētas klubam šo divu gadu laikā palīdzēja izcīnīt divus čempiontitulus, kā arī reizi virs galvas celts valsts kauss.

Šī gada vasarā noslēdzas Šariča līgums, un abas puses nolēmušas sadarbību neturpināt.

Horvāts "Riga" klubam pievienojās 2018.gada vasarā un drīz vien kļuva par pamatsastāva spēlētāju, savā pirmajā sezonā Latvijas virslīgas čempionātā aizvadot 14 mačus. Togad viņš arī aizvadīja četras spēles Latvijas kausa izcīņā un divas UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Aizvadītajā sezonā viņa rēķinā 20 spēles, kurās gūti divi vārti. Tāpat viņš reizi izgāja laukumā Latvijas kausa izcīņā, divas spēles aizvadīja UEFA Čempionu līgas kvalifikācijā, bet vēl trīs UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīrā.

Sestdien Pērnavā "Riga" aizvadīs pārbaudes spēli ar Jūrmalas "Spartaks" komandu.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāstartē 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas stāvokli. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Pēc valdības ceturtdienas lēmuma, kas paredz, ka ar 1.jūniju dažādās jomās, tostarp sportā, tiks mīkstināti ierobežojumi, kas iepriekš noteikti koronavīrusa izplatības dēļ, futbola virslīgas sezonas atsākšanās tiek plānota jūnijā. Lai kvalitatīvi aizvadītu trīs apļus, meistarsacīkstēm jāsākas ne vēlāk par jūniju pirmo pusi.

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn, bet par divām vairāk nekā aizpērn. Laukumos šogad dosies "Riga", RFS, "Ventspils", "Valmieras", Jūrmalas "Spartaks", "Liepājas", "Jelgavas", "Daugavpils", "Metta" un "Tukums 2000/TSS" komandas.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

Komentāri (300)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu