Treneris: Gasijevs smagsvariem ir piemērotāks nekā Usiks

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks un Murats Gasijevs
Oleksandrs Usiks un Murats Gasijevs Foto: ITAR-TASS/LETA

Krievijas bokseris Murats Gasijevs ir piemērotāks smagsvaru kategorijai nekā ukrainis Oleksandrs Usiks, uzskata treneris Abels Sančess.

2018. gada vasarā Pasaules boksa supersērijas finālā Gasijevs piekāpās Usikam pēc punktiem 12 raundu cīņā.

Usiks kļuva par absolūto pasaules čempionu pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg), iegūstot WBC, WBA, WBO un IBF jostas.

Pirms tam supersērijas pusfinālā Usiks uzveica Latvijas bokseri Mairi Briedi, bet Gasijevs pārspēja kubieti Junielu Dortikosu.

Gasijevs un Usiks tagad pārgājuši uz smagsvaru kategoriju. Krievijas boksera treneris intervijā "Sky Sports" atklāja, ka viņi alkst revanšu.

"Ar nepacietību gaidām iespēju tikties ar Usiku smagsvaros," sacīja Sančess, kurš uzskata, ka Gasijevs ir piemērotāks smagsvariem nekā Ukrainas bokseris.

"Pa visam noteikti viņš ir piemērotāks. Viņš sevi mocīja, lai iekļautos pirmā smagā svara kategorijā. Tas gan nav attaisnojums - tajā vakarā Usiks bija labāks," atzina treneris.

27 gadus vecais Gasijevs nav aizvadījis nevienu oficiālu cīņu kopš zaudējuma Usikam pirms diviem gadiem.

"Sāku ar viņu strādāt, kad viņam bija 20 gadi. Viņam svars tad bija 192 mārciņas (87 kilogrami)," pastāstīja Sančess.

"Viņam ir ļoti lielas rokas. Ieraudzīju viņa ķermeņa uzbūvi un teicu: "šis jauneklis dominēs pirmajā smagajā svarā un tad kļūs par ļoti labu smagsvaru". Tas prasīja nedaudz vairāk laika, lai nokļūtu smagsvaros, bet mums klāsies labi," domā treneris.

"Es to paredzēju, kad sāku ar viņu strādāt. Viņa rokas pateica man visu. Viņa sitiens ir tik spēcīgs, cik labākajiem smagsvariem," uzskata Sančess.

"Līdzīgi kā Evanderam Holifīldam, viņam ir ātrums kā pirmajā smagajā svarā. Viņa ātrums un veiklība būs priekšrocība pret smagsvariem, tāpat kā tas ir Usikam," sacīja Gasijeva treneris.

Gasijevs vēl ne reizi nav aizvadījis profesionālu cīņu smagsvaros, bet Usika kontā ir viens duelis - uzvara pret amerikāni Čezu Viterspūnu.

"Bet vai Usiks būs pietiekami spēcīgs, lai tiktu galā ar smagsvariem? Viņam sitiens nav spēcīgs. Smagsvaros vajag ko tādu, kas pretinieku tur no tevis pa gabalu," uzskata Sančess.

Gasijeva treneris norādīja, ka viņi gribētu spēkoties ar Adamu Kovņacki (Polija), Robertu Heleniusu (Somija) vai Endiju Ruisu junioru (Meksika).

"Bet viņš nav cīnījies divus gadus, tāpēc mēs vispirms gribētu iesildošo cīņu," piebilda Sančess.

Usikam nākamais duelis paredzēts pret Dereku Čizoru no Lielbritānijas. Ukrainas bokseris ir obligātais pretendents uz WBO titulu, kas pieder pasaules čempionam Entinijam Džošua no Lielbritānijas.

33 gadus vecais Usiks profesionāla boksera karjerā nav piedzīvojis zaudējumu, izcīnot 17 uzvaras (13 nokauti).

Savukārt 27 gadus vecais Gasijevs izcīnījis 26 uzvaras (19 nokauti) un cietis vienu zaudējumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu