VIDEO Rihards Lomažs - no Valdemārpils līdz Lionai

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rihards Lomažs
Rihards Lomažs Foto: Jānis Škapars/TVNET

Svētdien, 24. maijā, klajā nākusi dokumentāla īsfilma par Latvijas basketbolistu Rihardu Lomažu, portālu TVNET informēja filmas autors Kaspars Vjaksa.

Patlaban 24 gadus vecais Latvijas basketbolists šosezon piedzīvoja debiju kontinenta spēcīgākajā klubu turnīrā ULEB Eirolīgā.

Francijas komandas Vilērbānas-Lionas ASVEL sastāvā Lomažs šosezon Eirolīgā piedalījās 27 spēlēs, vidēji laukumā pavadīja 13 minūtes un guva 4,9 punktus.

Lomažam veiksmīgākā spēle bija pret iepriekšējās sezonas Eirolīgas čempioni Maskavas CSKA. Latvietis izcēlās ar 15 gūtiem punktiem.

1,87 metrus garais Lomažs, neskatoties uz mūsdienu basketbola standartiem salīdzinoši nelielo augumu, spējis kļūt par šī sporta veida profesionāli.

Lomažs filmā akcentē seno patiesību, ka talants ir tikai maza daļa no sportiskajiem panākumiem - svarīgākais ir smags darbs treniņos.

ASVEL kluba īpašnieks ir slavenais Francijas basketbolists Tonijs Pārkers, kurš ar Sanantonio "Spurs" komandu četras reizes kļuva par NBA čempionu.

Pārkers pērn atsūtīja Lomažam privātu ziņu, apsveicot Latvijas basketbolistu ar pievienošanos ASVEL komandai.

Lomažs aizvadījis 11 spēles Latvijas nacionālajā izlasē, vidēji mačā izceļoties ar 6,8 punktiem. Viņš pārstāvējis arī Latvijas U-16, U-18 un U-20 izlases.

Pārstāvot BK "Ventspils", Lomažs pērn tika atzīts par Latvijas-Igaunijas apvienotās līgas pirmās sezonas finālturnīra MVP jeb vērtīgāko spēlētāju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu