Hokeja izlases uzbrucējs Dzierkals atklāj sarunu procesa ar "Dinamo" nianses, atceras uztraukumu pirms debijas PČ

CopyDraugiem X Whatsapp

Uzbrucēju Mārtiņu Dzierkalu pelnīti dēvē par vienu no talantīgākajiem savas paaudzes hokejistiem. Ne vienmēr talantīgākajiem izdodas pa rozēm kaisītu ceļu atrast savu vietu pieaugušo hokejā. Par aizvadīto sezonu Somijas mazpilsētā, sarežģītajām pārrunām par jaunu līgumu ar Rīgas "Dinamo" un debiju pasaules čempionātā TVNET saruna ar Mārtiņu Dzierkalu podkāstā "Čempionu brokastis".

23 gadus vecais Dzierkals pagājušajā sezonā pārstāvēja Somijas augstākās līgas klubu Mikeli "Jukurit", kas gan bija viens no čempionāta pastarīšiem.

Latvijas uzbrucējs 39 spēlēs Somijas līgā izcēlās ar septiņiem vārtiem un astoņām rezultatīvām piespēlēm. Sezonas vidū Dzierkals guva traumu, bet klubs atlaida galveno treneri; tas čempionāta otrajā daļā lika visu sākt no jauna - iegūt gan sportisko formu, gan trenera uzticību.

Kopumā Somijas līgas profesionalitāte un sportiskais līmenis talantīgo uzbrucēju esot apmierinājis. Grūti esot bijis ģimenes locekļiem, kuri nevarēja spēles vērot tiešraidē, jo tam nepieciešams bankas konts Somijā.

Pagājušajā vasarā Dzierkals ilgi veica pārrunas ar Rīgas "Dinamo", lai šajā komandā aizvadītu otro sezonu pēc kārtas, taču līgums tā arī netika parakstīts.

Pēc Dzierkala stāstītā, "Dinamo" vadība viņu un viņa aģentu centusies pārliecināt, ka pirmā sezona uzbrucējam Kontinentālajā hokeja līgā (KHL) nemaz nebija tik sekmīga (Dzierkals bija nominēts līgas labākā jaunā spēlētāja balvai), tāpēc piedāvātā jaunā līguma finansiālie nosacījumi bijuši gaužām pieticīgi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?

A post shared by Martins Dzierkals (@martinsdzierkals) on

Dzierkals gan uzsvēra, ka nauda pagaidām viņam karjerā nav galvenais, taču katrs vēlas justies novērtēts, ja padarījis labu darbu iepriekš.

Sarunā arī hokejists atceras savu debiju 2019. gada pasaules čempionātā, kad beidzot pielaikoja Latvijas izlases kreklu arī kādā no sezonas galvenajiem turnīriem. Pirms pirmā mača pasaules čempionātā viņam esot bijis liels uztraukums, kādu spēlētājs neesot jutis sen.

Dzirdēsiet arī Dzierkala domas par dzīvi Somijas mazpilsētā, iespējamo atgriešanos Ziemeļamerikā un ģimenes nozīmi pandēmijas laikā. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu