Eirolīga atceļ atlikušo sezonu

CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis
Jānis Timma un Rims Kurtinaitis Foto: "Khimki" kluba mājas lapa

ULEB Eirolīgas vadītājs Žordi Bartomeu pirmdien ierosināja atcelt Eirolīgas un Eirokausa sezonu, kam piekrita arī klubi, savā "Twitter" vietnē ziņo "Eurohoopsnet".

ULEB Eirolīgas izpilddirektors Žordi Bartomeu pirmdien piedāvāja komandām atcelt atlikušo 2019./2020. gada sezonu, jau iepriekš vēstīja portāls "Eurohoops".

11 komandām, kas ir A licences īpašnieces, pat nevajadzēja balsot, lai atceltu sezonas atlikušo daļu. Iepriekš bija plānots, ka sezonas likteni izšķirs klubu balsojums.

Sezona atcelta koronavīrusa pandēmijas radīto ierobežojumu dēļ. Cerības turpināt sezonu Eirolīgā bija arī četriem Latvijas basketbolistiem.

Eirolīgas vadītājs Eds Skots mēneša sākumā norādīja, ka viņš kopā ar kolēģiem izsver trīs dažādus risinājumus sezonas noslēgšanai. Viens no tiem paredzētu spēles aizvadīt divās arēnās, kā tas notiek Pasaules kausā vai Eiropas čempionātos.

Eirolīgā izslēgšanas spēlēs no latviešu pārstāvētajām vienībām nodrošināta Rolanda Šmita "Barcelona", kā arī Jāņa Strēlnieka Maskavas CSKA. Tāpat izslēgšanas spēļu zonā ir arī Jāņa Timmas un Daira Bertāna pārstāvētā Maskavas apgabalu "Himki".

Viens no sezonas atsākšanās scenārijiem paredzēja, ka mačus varētu aizvadīt Viļņā un Kauņā.

Eirolīgā pirms turnīra pārtraukšanas līderpozīcijā ar 24 uzvarām 28 spēlēs bija Stambulas "Anadolu Efes" komanda, kurai ar 22 uzvarām seko Madrides "Real" un "Barcelona". Piektajā vietā ar 19 uzvarām ir Maskavas CSKA, Maskavas apgabala "Himki" ar 13 uzvarām un 15 zaudējumiem ieņem septīto vietu, bet Vilērbānas ASVEL ar Rihardu Lomažu sastāvā ar desmit panākumiem un 18 neveiksmēm ir 15.pozīcijā 18 vienību konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu