Lipmans: Lukašenko rīkojās pārāk drosmīgi (3)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Lukašenko
Aleksandrs Lukašenko Foto: Reuters/ScanPix

Pēc gada Rīgā un Minskā jānotiek pasaules hokeja čempionātam. Tomēr aizvien nav zināms, kā pasaulē attīstīsies situācija ar jauno koronavīrusu Covid-19. Līdz ar to 100% skaidrības par tik tālu nākotni pašlaik nav. 

IIHF apsver čempionātu sākt pāris nedēļas vēlāk - nevis 7., bet gan 21. maijā, savukārt čempioni tiktu noskaidroti 6. jūnijā. Jaunie datumi vēl jāapstiprina IIHF Kongresā, kas attālinātā formātā norisināsies 24. jūnijā. 

Šī gada pasaules čempionāts Šveicē Covid-19 pandēmijas dēļ tika atcelts. 

Daudzviet pasaulē koronavīrusa ierobežojumi tiek mīkstināti. Bet Baltkrievija publisku pulcēšanos īsti nebija ierobežojusi. Šajā valstī netika pārtraukts vietējais futbola čempionāts, bet 9. maijā Minskas ielās tūkstošiem cilvēku atzīmēja 75. gada dienu pēc Otrā pasaules kara beigām Eiropā. 

"Vai pasaules čempionāta rīkošana kopā ar Minsku rada bažas? Ja pandēmija tiks pārtraukta, tas skars visas valstis," Krievijas laikrakstam "Izvestija" sacīja bijušais Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans. "Ja skatāmies tikai uz Baltkrieviju, tad, protams, tā rīkojās pārāk drosmīgi, ignorējot koronavīrusu. Precīzāk, šo lēmumu pieņēma Aleksandrs Lukašenko [Baltkrievijas prezidents]."

Lukašenko ir liels hokeja cienītājs. Viņš pats nereti Baltkrievijas televīzijā redzams hokeja formā un ir visai biežs viesis Minskas "Dinamo" mačos Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. 

"Ja līdz nākamajam pavasarim šī problēma pazudīs, tā pazudīs visiem. Baltkrievija jebkādos apstākļos būs ar mieru rīkot pasaules čempionātu," savu viedokli pauda Lipmans. 

Baltkrievijā reģistrēti vairāk nekā 36 000 Covid-19 saslimšanas gadījumu. 

2022. gadā turnīru vajadzētu uzņemt Somijai (Helsinkiem un Tamperei), 2023. gadā - Krievijai (Sanktpēterburgai), 2024. gadā Čehijai (Prāgai un Ostravai), bet 2025. gadā - Zviedrijai un Dānijai.

Komentāri (3)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu