Četri "Sevilla" futbolisti pārkāpuši pulcēšanās aizliegumu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Spēcīgākā Spānijas futbola līga "La Liga" pēc četru "Sevilla" spēlētāju pārkāptajiem karantīnas noteikumiem nedēļas nogalē visiem klubiem ir nosūtījusi atgādinājuma vēstules par viņu pienākumiem koronavīrusa pandēmijas laikā.

Evers Banega, Franko Vaskess, Luks de Jongs un Lukass Okamposs parādījās vienā fotoattēlā, kuru "Instagram" bija ievietojusi Banegas partnere un kurā nedēļas nogalē vienlaikus pulcējās 12 cilvēki.

Pirmajā Spānijas deeskalācijas programmas posmā ir aizliegts pulcēties vairāk nekā desmit cilvēkiem, ja vien viņi visi nedzīvo kopā.

Četri spēlētāji tiešsaistē svētdien atvainojās, un Spānijas spēcīgākā līga tagad, visticamāk, neveiks turpmākas darbības.

Tomēr līgas prezidents Havjers Tebass atšķirībā no citiem klubiem nosūtītajām vēstulēm vēstuli "Sevilla" ir nosūtījis ar noteiktākiem vārdiem, paužot vilšanos par spēlētāju izturēšanos.

Vēstule nosoda "pilnīgi nesaprotamu un nepieņemamu attieksmi, kas pakļauj līgas sezonas pabeigšanu riskam."

Viņš arī atgādināja klubam par tā atbildību "brīdināt savus spēlētājus par briesmām, pakļaujot sevi un citus riskam ".

"Es gribu slēgt jautājumu par spēlētāju bārbekjū incidentu un pateikt kaut ko par to, ka spēlētāji ir nožēlojuši grēkus," "Sevilla" futbola direktors Monki ierakstīja kluba tīmekļa vietnē. "Iesaistītās personas ir publiski lūgušas piedošanu, kas jau tā nav viegli. Viņi ir pieļāvuši neapzinātu kļūdu un ir kļuvuši atbildīgāki."

"Es gribu atvainoties visiem, kas varēja būt aizskarti. Tas vairs neatkārtosies," savā paziņojumā teica De Jongs.

"Mēs esam visu salaiduši grīstē, un tas vēlreiz nenotiks. Mēs esam apguvuši šo mācību," piebilda Vaskess.

"Es gribu atzīt, ka mēs izdarījām kļūdu, kas sabojāja kluba tēlu," teica Okamposs.

Tikmēr Seviljas pussargs Joans Hordans atzinīgi novērtēja iespēju aizvadīt Seviļas klubu derbiju 24 stundas agrāk, ar šo spēli plānojot atsākt čempionātu. Iepriekš bija plānots, ka klubi "Sevilla" un Seviljas "Real Betis" tiksies 12.jūnijā.

"Tās ir lieliskas ziņas visiem. Mēs nevaram gaidīt, lai atgrieztos laukumā. Mēs gribam sākt jau tagad," viņš teica. "Tagad mums attiecīgi būs jāorganizē treniņi."

Spānijas spēlētājiem tagad ir atļauts trenēties grupās līdz 14 cilvēkiem.

Nedēļas beigās plānoti turpmāki koronavīrusa testi. Un "La Liga" cer, ka visi klubi spēs sākt normālus visas komandas treniņus no nākamās pirmdienas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu