"Bayern" uzvar un tuvojas kārtējam titulam

CopyDraugiem X Whatsapp
Minhenes "Bayern" futbolisti.
Minhenes "Bayern" futbolisti. Foto: EPA/Scanpix

Vācijas futbola grands Minhenes "Bayern" otrdien guva uzvaru pār savu tuvāko sekotāju Dortmundes "Borussia", kā rezultātā izdevies iegūt septiņu punktu pārsvaru bundeslīgas tabulā.

"Bayern" viesos ar rezultātu 1:0 (1:0) pieveica "Borussia".

Vienīgos vārtus spēlē guva Džošua Kimičs.

Pirmie vārti mačā tika gūti jau desmitajā minūtē, kad izcēlās Rafaels Gereiru, taču viņa raidījums netika skaitīts, jo tiesnesis fiksēja aizmugures stāvokli. Jau minūti vēlāk pretējā laukuma pusē soda laukumā līdz gaisā esošajai bumbai neaizsniedzās pieredzējušais Tomass Millers. 20.minūtē Serža Njabrī sistā bumba jau teju ripoja pāri vārtu līnijai, bet "Borussia" aizsargs paspēja to raidīt uz laukuma centru.

Turpinājumā abas vienības apmainījās ar vairākām bīstamām epizodēm, taču pirmos vārtus izdevās gūt vien divas minūtes līdz puslaika beigām. Pēc vairākām dinamiskām piespēlēm soda laukuma robežās pie bumbas tika Kimičs, kurš filigrāni pārcēla to pāri vārtsargam, panākot 1:0.

Otrā puslaika astotajā minūtē Leons Gorecka no tuvas distances nespēja raidīt bumbu vārtu apakšējā stūrī, bet turpmākās 25 minūtes abas komandas apmainījās ar dažiem sitieniem vārtu rāmī, kas gan nemainīja spēles rezultātu. Septiņas minūtes līdz mača beigām Roberts Levandovskis satricināja "Borussia" aizsardzību, norībinot vārtu stabu, bet jau kompensācija laika pirmajā minūtē viņš tika nogrūsts soda laukumā, soģa svilpei paliekot klusai.

Neviena no komandām vārtus vairs neguva, "Bayern" iegūstot septiņu punktu pārsvaru pār "Borussia", kas "sauso" zaudējumu mājās nebija cietusi kopš 2015.gada 4.aprīļa. Zīmīgi, ka arī toreiz ar 0:1 tika zaudēts "Bayern".

Otrdien Vācijas bundeslīgā gaidāmi vēl četri dueļi.

Kopvērtējuma vadībā ar 64 punktiem 28 spēlēs ir Minhenes "Bayern" komanda, kurai ar 57 punktiem seko Dortmundes "Borussia". Pēc svētdienas uzvaras uz trešo vietu pakāpās "Leipzig", kam ir 54 punkti, ar 53 punktiem seko Leverkūzenes "Bayer", bet 52 punkti ir Menhengladbahas "Borussia", kas tuvāko sekotāju apsteidz par 13 punktiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu