McLaren F-1 komanda atbrīvos aptuveni 1200 darbinieku

LETA/BBC
CopyDraugiem X Whatsapp
McLaren F-1 formula
McLaren F-1 formula Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) vienība "McLaren" otrdien paziņoja, ka koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ komanda būs spiesta no darba atbrīvot aptuveni 1200 darbinieku, jo krietni sarukuši reklāmas un pārdošanas ienākumi.

Kopumā "McLaren" nodarbina ap 4000 cilvēku, bet plānots, ka drīzumā 1200 no viņiem kompānija būs jāpamet. Darba vietas lielākoties zaudēs Lielbritānijā strādājošie.

"Mums nav citu variantu, tāpēc būsim spiesti samazināt štata vietas," teica vienības valdes loceklis Pols Volšs.

"Šis nepārprotami ir izaicinājumiem bagāts laiks gan mums, gan cilvēkiem, kurus nodarbinām. Tomēr mēs plānojam atgriezties vēl efektīvāku un ilgtspējīgāku biznesu."

Autoražotāja rūpnīcas Lielbritānijā atrodas Vokingas un Šēfīldas pilsētās.

No 1200 darbiniekiem aptuveni 70 varētu būt no F-1 komandas, kas regulāri strādā sacīkstēs. F-1 bolīdus ik sezonu apkalpo aptuveni 800 cilvēku komanda.

Tiek ziņots, ka "McLaren" nākamgad pēc sezonas budžeta pieņemšanas, plāno no darba atlaist vēl vairākus darbiniekus.

Paredzams, ka darbu zaudēs arī citu lielo komandu - "Ferrari", "Mercedes" un "Red Bull" - darbinieki,

taču šīm vienībām ir iespēja pārvietot savus padotos uz citu autoražotāju kompānijām, kas ietilpst augstāk minēto komandu kompāniju grupās.

Sezonas pirmās desmit sacīkstes ir atceltas pavisam vai pārceltas, bet čempionāta sākums iecerēts jūlija sākumā Austrijā, kur notiktu posmi divas nedēļas pēc kārtas. F-1 cer aizvadīt 15-18 posmus, bet pirmie no tiem notiks bez skatītāju klātbūtnes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu