Vēl viens Porziņģa komandas biedrs U-18 izlasē mēģinās iekļūt NBA

CopyDraugiem X Whatsapp
Rolands Šmits pret Kristapu Porziņģi Latvijas izlases treniņā.
Rolands Šmits pret Kristapu Porziņģi Latvijas izlases treniņā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Kristapa Porziņģa vienaudzis un komandas biedrs Latvijas U-18 un pieaugušo izlasē Rolands Šmits nav atmetis cerības tuvākajā nākotnē debitēt Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), sarunā ar TVNET pastāstīja valmierieša aģents Mārtiņš Bērziņš.

Porziņģis NBA spēlē kopš 2015. gada, bet 2019. gada decembrī pasaules basketbola Mekā debitēja arī viņa cīņubiedrs U-18 izlasē Anžejs Pasečņiks.

No talantīgās 1995. gadā dzimušo basketbolistu paaudzes savu iespēju debitēt NBA vēl gaida arī "Barcelona" kluba uzbrucējs Rolands Šmits, kura plāni nebūt nesaistoties tikai ar spēlēšanu ULEB Eirolīgā, pastāstīja viņa aģents Bērziņš.

"Kas attiecas uz Rolandu un NBA - nekas nav beidzies. Gan pagājušajā, gan šajā sezonā ir neliela interese no NBA klubiem, arī skauti bijuši skatīties viņa spēles "Barcelona" sastāvā. Domāju, ka aiz okeāna viņš varētu būt ļoti noderīgs konkrētai lomai kādā komandā," sacīja Bērziņš.

Šmitam vēl nākamās divas sezonas būs spēkā līgums ar "Barcelona" klubu, taču šajā starpsezonā basketbolists un viņa pārstāvji runāšot ar Spānijas komandas vadību par valmierieša iespējamo lomu vienībā nākotnē, jo pats basketbolists vēlas dot lielāku pienesumu kopējā rezultātā.

"Pagaidām ir daudz nezināmo, bet vārti nav aizvērti. Ja pienāks īstais brīdis un iespēja, Rolandu varētu ieraudzīt spēlējam NBA. Uzskatu, ka šāds ceturtais numurs ar labu metienu komandām noteikti noderētu. Pat pēc līguma beigām ar "Barcelona" viņam būs tikai 27 gadi. Tas nav nekāds veterāna vecums, lai nemēģinātu tikt NBA," pauda Latvijas basketbolista aģents.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Seguimos 1-2!!! ?? #ForçaBarca

A post shared by Rolands Smits (@rolands_smits) on

2017. gadā Šmits netika izvēlēts NBA draftā, kaut tika atzīts par 2016./2017. gada sezonas ULEB Eirokausa sezonas labāko jauno spēlētāju.

Šī paša gada rudenī Šmits parakstīja piecu gadu līgumu ar "Barcelona" klubu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu