"Barcelona" iztērējusi 482 miljonus, meklējot Mesi un Suaresam uzbrukuma partneri (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijas futbola klubs "Barcelona" iztērējis 482 miljonus eiro, lai atrastu partneri uzbrukumā argentīnietim Lionelam Mesi un Luisam Suaresam no Urugvajas, aprēķinājis laikraksts "Marca".

Mesi jau kopš jauniešu akadēmijas laikiem pārstāv "Barcelona", savukārt Suaress komandai pievienojās 2014. gadā. "Barcelona" iegādājās Suaresu no Anglijas premjerlīgas kluba "Liverpool", samaksājot apmēram 81 miljonu eiro.

Izveidojās spilgts uzbrukuma trio - Mesi, Suaress un brazīlietis Neimars, kurš 2017. gadā par pasaules rekordlielo izpirkumu 222 miljoniem eiro pārcēlās uz Francijas grandu Parīzes "Saint-Germain".

Suaress sešu sezonu laikā bijis stabila vērtība "Barcelona" uzbrukumā - 270 spēlēs 191 vārtu guvums (vidēji mačā 0,7 vārti). Tomēr nākamie komandas papildinājumi nav bijuši tik veiksmīgi.

2015. gadā "Barcelona" par 36 miljoniem eiro iegādājās Turcijas pussargu Arda Turanu no Spānijas kluba Madrides "Atletico". Viņš aizvadīja 55 spēles un guva 15 vārtus (vidēji 0,27 vārti).

"Marca" norāda, ka neveiksmīgi pirkumi bijuši arī brazīlietis Filipe Koutinju un francūzis Usmans Dembelē. Par viņiem tika samaksāti attiecīgi 120 miljoni "Liverpool" un 105 miljoni Vācijas klubam Dortmundes "Borussia".

Koutinju piedalījies 76 mačos un guvis 21 vārtus (vidēji spēlē 0,27 vārti), bet Dembelē aizvadījis 74 mačus un precīzi sitis 19 reizes (vidēji 0,25 vārti).

Pirms gada "Barcelona" par 120 miljoniem eiro iegādājās Francijas futbolistu Antuānu Grīzmanu no Madrides "Atletico".

"Marca" norāda, ka Grīzmans savā pirmajā sezonā "Barcelona" rindās nav demonstrējis to sniegumu, kāds tas bija "Atletico" sastāvā.

Grīzmans piedalījies 37 spēlēs "Barcelona" sastāvā un guvis 14 vārtus (vidēji spēlē 0,37 vārti).

"Marca" pie neveiksmīgajiem pirkumiem pieskaitījusi arī:

  • spānis Pako Alkasers (30 miljoni, 50 spēles, 15 vārti, vidēji 0,3 vārti)
  • spānis Žerārs Deulofeu (12 miljoni, 17 spēles, 2 vārti, vidēji 0,12 vārti)
  • brazīlietis Malkoms (41 miljons, 24 spēles, 4 vārti, vidēji 0,17 vārti)
  • dānis Martins Braitvaits (18 miljoni, 3 spēles, 0 vārtu).

Laikraksts aprēķinājis, ka "Barcelona" kluba vadība iztērējusi 482 miljonus eiro, lai iegādātos dažādus futbolisti, kuri summā guvuši 90 vārtus.

Jau ziņots, ka "Barcelona" plāno iegūt Argentīnas futbolistu Lautaro Martinesu no Itālijas kluba Milānas "Inter", kas vēlas pretī saņemt 111 miljonus.

Tāpat ārzemju medijos vairākkārt izskanējusi informācija, ka "Barcelona" komandā vēlas atgriezties Neimars.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu