Latviešu pārstāvētā Adrijas līga priekšlaicīgi noslēdz sezonu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Žanis Peiners
Žanis Peiners Foto: eurocupbasketball.com

Adrijas līgas (ABA) klubi trešdien aizvadīja sanāksmi, kurā lielākais vairums balsoja par sezonas noslēgšanu, vēsta portāls "Eurohoops".

Adrijas līgas klubi lēma nevien pasludināt sezonu par noslēgtu, bet arī nekronēt čempionu. Tāpat tika nolemts, ka nākamsezon Adrijas līgas spēcīgākajiem klubiem pievienosies vēl divas otrās divīzijas komandas. Tādējādi nākamsezon Adrijas līgā spēkosies 14 klubi.

Portāls vēsta, ka ABA klubu lēmums lielā mērā balstīts uz ULEB Eirolīgas lēmumu. Starptautiskā turnīra vadītāji šonedēļ nolēma neaizvadīt atlikušās ULEB Eirokausa un ULEB Eirolīgas spēles.

Savukārt vietējais medijs "Nova.rs" ziņo, ka trīs komandas vēlējušās turpināt čempionātu. To vidū bija Žaņa Peinera pārstāvētā Belgradas "Partizan NIS", Mārtiņa Meiera Podgoricas "Budučnost VOLI", kā arī Baras "Mornar" no Melnkalnes.

Sezona ABA līgā noslēdzās, "Partizan NIS" ieņemot pirmo vietu. Peinera pārstāvētais klubs 21 spēlē guva 17 panākumus, taču tuvākā sekotāja "Budučnost VOLI" iekrāja par divām uzvarām mazāk.

Teju vai identisku lēmumu trešdien pieņēma arī Francijas basketbola līga, kurā spēlē Riharda Lomaža pārstāvētā Vilērbānas ASVEL.

Vēsturē pirmajā līgas videokonferencē tika lemts pasludināt šo sezonu par noslēgtu. Tāpat netiks kronēti čempioni.

Abu Francijas spēcīgāko līgu komandas saglabās vietu savos līdzšinējos čempionātos. Tas nozīmē, ka arī nākamajā sezonā divās spēcīgākajās Francijas līgās spēlēs pa 18 klubiem.

Francijas līgas vadītāji arī neizslēdza iespēju, ka koronavīrusa radītās pandēmijas dēļ, visticamāk, cietīs arī nākamā sezona. Prioritāte būs regulārais čempionāts, ko plānots noslēgt līdz 15.jūnijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu