NHL sezonas labākā vārtu guvēja balvu iegūst Ovečkins un Pastrņāks (366)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Ovečkins un Davids Pastrņāks
Aleksandrs Ovečkins un Davids Pastrņāks Foto: AFP/AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) šīs sezonas labākā vārtu guvēja balvu jeb Morisa Rišāra trofeju ieguvuši krievs Aleksandrs Ovečkins (Vašingtonas "Capitals") un čehs Davids Pastrņāks (Bostonas "Bruins").

24 gadus vecais Pastrņāks šosezon "Bruins" sastāvā 70 mačos guva 48 vārtus un veica 47 rezultatīvas piespēles.

Savukārt 34 gadus vecais Ovečkins šosezon "Capitals" rindās 68 mačos guva 48 vārtus un izpildīja 19 rezultatīvas piespēles.

Ovečkins par sezonas labāko vārtu guvēju kļuvis trešo gadu pēc kārtas un kopumā jau devīto reizi karjerā, bet Pastrņāks pirmo reizi ieguvis Rišāra balvu.

34 gadus un 178 dienas vecais Ovečkins ir trešais vecākais spēlētājs NHL vēsturē, kurš kļuvis par sezonas labāko vārtu guvēju.

Kanādas hokeja leģenda Gordijs Hovs, pārstāvot Detroitas "Red Wings" komandu 1962./63. gada sezonā, bija 34 gadus un 358 dienas vecs.

Savukārt kanādietis Bils Kuks bija 36 gadus un 165 dienas vecs, Ņujorkas "Rangers" sastāvā kļūstot par 1932./33. gada sezonas labāko snaiperi.

Pastrņāks šosezon ar 20 precīziem metieniem ir labākais vārtu guvējs skaitliskajā vairākumā.

Kopš 2016./17. gada sezonas Pastrņāks guvis 155 vārtus, kas NHL ir trešais labākais rādītājs pēc Toronto "Maple Leafs" amerikāņu uzbrucēja Ostona Metjūsa (158) un Ovečkina (181).

Pastrņāka pārstāvētā "Bruins" komanda kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju. Bostonas vienība vienīgā sasniedza 100 punktu robežu līdz sezona tika pārtraukta koronavīrusa pandēmijas dēļ.

Komentāri (366)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu