NHL apskatnieks: Būšu pārsteigts, ja Merzļikins nespēlēs "play-off" pirmajā mačā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Elvis Merzļikins
Elvis Merzļikins Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Tas būs pārsteigums, ja latviešu vārtsargs Elvis Merzļkins tiks atstāts rezervē, bet "play-off" pirmajā spēlē laukumā dosies soms Jonass Korpisalo, uzskata Nacionālās hokeja līgas (NHL) apskatnieks Treviss Josts (Travis Yost) no slavenā Kanādas medija TSN.

Sagaidāms, ka NHL sezona turpināsies divās pilsētās ar 24 komandu līdzdalību. Pagaidām gan nav oficiāli zināms, kādā datumā sezona atsāksies. 

Kvalifikācijas kārtā Merzļikina un latviešu vārtsarga Matīsa Kivlenieka pārstāvētajai Kolumbusas "Blue Jackets" paredzēta spēkošanās ar Toronto "Maple Leafs".

TSN žurnālists apkopojis dažāda veida statistiku par "Blue Jackets" un "Maple Leafs" komandām. Josts norāda, ka Kolumbusas komandai vārtsargu līnija šosezon ir labāka nekā Toronto vienībai.

"Kolumbusā galvenajam trenerim Džonam Tortorellam bija jāpieņem grūti lēmumi pasaulē pēc Sergeja Bobrovska ["Blue Jackets" bijušais vārtsargs no Krievijas]," raksta NHL apskatnieks Josts.

"Tortorellas tandēms Elvis Merzļikins (33 spēles) un Jonass Korpisalo (37 spēles) ir sevi pierādījis vairāk nekā spējīgu, tas ir viens no galvenajiem iemesliem "Blue Jackets" šīs sezonas panākumiem," uzskata žurnālists.

"Tomēr īsās sērijās vārtsargu rotācija tiek samazināta, būtībā Tortorellam jāizvēlas viens no viņiem. Pēc aizvadīto spēļu skaita būtu jāizvēlas Korpisalo, bet, vadoties pēc snieguma, Merzļikins noteikti bija labāks vārtsargs," domā Josts.

"Es būšu pārsteigts, ja latvietim netiks dota iespēja sākt pirmo spēli," piebilda NHL apskatnieks no TSN.

Josts gan prognozē, ka Toronto uzvarēs sēriju piecās spēlēs. Pagaidām gan nav oficiāli zināms, kad tieši 2019./20. gada sezona turpināsies.

NHL regulārajā čempionātā, pirms tas tika pārtraukts koronavīrusa pandēmijas dēļ, "Blue Jackets" un "Maple Leafs" komandām bija vienādas sekmes - 81 punkts 70 spēlēs.

Kvalifikācijas kārtā cīnīsies arī latviešu uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" komanda, kurai pretī stāsies Monreālas "Canadiens".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu