Tambijevs kļuvis par Novokuzņeckas komandas galveno treneri

CopyDraugiem X Whatsapp
Leonīds Tambijevs
Leonīds Tambijevs Foto: hcadmiral.ru

Latvijas speciālists Leonīds Tambijevs kļuvis par Krievijas Augstākās līgas (VHL) komandas Novokuzņeckas "Metallurg" galveno treneri, vēsta vienības mājas lapa. 

(Papildināts viss teksts.)

Iepriekš viņš tika minēts kā viens no Rīgas "Dinamo" galvenā trenera amata kandidātiem. Pats Tambijevs arī neslēpa, ka viņš labprāt vadītu komandu Kontinentālās hokeja līgas (KHL) čempionātā. 

Klubs rūpīgi izvēlējās savu nākamo galveno treneri, ģenerālmenedžerim Dmitrijam Korjaginam tiekoties ar vairākiem treneriem, kuriem bija pieredze darbā arī ar KHL klubiem.

"Mēs nesteidzāmies," saka Novokuzņeckas hokeja kluba ģenerāldirektors Andrejs Denjakins. "Situācija treneru tirgū ātri mainījās, mūs interesējošie speciālisti parakstīja līgumus ar Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubiem, bet beigās mēs tikām pie mums pieņemama rezultāta. Tambijeva kandidatūra tika apstiprināta "Metallurg" sociācijas padomes sanāksmē, un līgums ar Tambievu jau ir parakstīts."

Denjakins raksturo Latvijas speciālistu kā "savas jomas profesionāli". "Priekšlikums vadīt "Metallurg" Tambijevu uzreiz ieinteresēja, un pēc vairāku tehnisku jautājumu apspriešanas visas formalitātes tika nokārtotas," par sarunu gaitu stāsta Denjakins.

"Tambijevs papildus darbam ar pirmo komandu izteiks savus priekšlikumus par skolas, junioru un jauniešu komandu darbu, lai hokeja vertikāle Novokuzņeckā, kuru mums izdevās izveidot, sāk darboties vēl produktīvāk."

Komandas oficiālie sezonas mērķi tiks paziņoti biedrības "Metallurg" padomē. "Tomēr, protams, mēs visi ceram, ka "Metallurg" veiksmīgi nostartēs jaunajā sezonā," saka Denjakins, novēlot Latvijas trenerim piepildīt visus sezonai izvirzītos uzdevumus.

Tiek solīts, ka līdz 2020. gada 1. septembrim tiks pabeigta arī komandas jaunā arēna. 

49 gadus vecais Tambijevs iepriekšējā sezonā vadīja Karagandas "Sarjarka" vienību, ar kuru kļuva par Petrova kausa ieguvēju. 

Pirms tam Tambijevs līdz VHL čempiontitulam aizveda arī Sanktpēterburgas "Dinamo" komandu. 

Divas reizes sezonas beigās Tambijevs oficiāli ir atzīts par VHL labāko treneri, bet 2015. gadā kopā ar "Sarjarka" viņš kļuva par regulārā čempionāta uzvarētāju.

Aizgājušajā pavasarī Tambijevs parakstīja līgumu ar Vladivostokas "Admiral", bet 1. aprīlī kļuva zināms, ka šī komanda nākamajā sezonā KHL čempionātā nepiedalīsies. Vēlāk abu pušu ceļi šķīrās. 

Pagājušajā sezonā "Metallurg" VHL čempionātā 54 spēlēs izcīnīja 25 uzvaras, otrās konferences turnīra tabulā ierindojoties 9. vietā. Abu konferenču spēcīgākās astoņas komandas kvalificējas izslēgšanas spēlēm. 

Tambievs ir vadījis arī Latvijas U-18 un U-20 izlases.

Hokejista karjeras laikā bijušais uzbrucējs spēlēja Latvijā, Krievijā, Dānijā, Somijā, Vācijā, Šveicē, Itālijā un Austrijā.

Tambijevs Latvijas izlasi pārstāvēja 11 pasaules čempionātos un divās olimpiskajās spēlēs. Ar 66 vārtiem un 154 punktiem viņš ir Latvijas valstsvienības visu laiku rezultatīvākais spēlētājs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu