Kļuvis zināms, kad atsāksies Šveices futbola čempionāts

CopyDraugiem X Whatsapp
Roberts Uldriķis
Roberts Uldriķis Foto: FC Sion/Facebook

Šveices Futbola līga (SFL) klubi piektdien nolēma atsākt čempionātu 19.jūnijā un katrā mačā atļaut līdz piecām maiņām, lai samazinātu spēlētāju savainojumu risku, vēsta SFL.

Šveice bija pirmā valsts Eiropā, kurā futbola čempionāts tika pārtraukts koronavīrusa pandēmijas dēļ. Pēdējie mači tika aizvadīti 23.februārī.

Klubi atlikušajā sezonas daļā aizvadīs divas spēles nedēļā, lai līdz 2.augustam pabeigtu sezonas atlikušo trešdaļu.

Pirmais mačs 19.jūnijā provizoriski paredzēts aiz slēgtām durvīm "Stade de Suisse" arēnā galvaspilsētā Bernē, tiekoties titula pretendentiem Bernes "Young Boys" un vārtsarga Andra Vaņina pārstāvētā "Zurich".

"Bumba atkal ripos," teikts SFL paziņojumā pēc 20 klubu tikšanās Bernē.

Komandas - pa desmit superlīgā un pēc spēka otrajā - Izaicinājuma līgā - ar 17 balsīm "par" nolēma turpināt 2019./2020.gada sezonu.

Klubi varēs aizvadīt draudzības mačus no 6.jūnija.

Līga paziņoja arī par piecu maiņu limitu, tam stājoties spēkā triju iepriekšējo vietā.

Vēl klubi nobalsoja par priekšlikumu paplašināt superlīgu līdz 12 komandām.

Tāpat klubi arī nolēma, ka komandas nedrīkstēs pieteikt jaunus spēlētājus vai izmantot spēlētājus, kuru līgumi tika izbeigti, lai ietaupītu naudu, izņemot gadījumus, kad komandas sastāvs ir kļuvis pārāk mazs.

Roberta Uldriķa pārstāvētā "Sion" izbeidza līgumus ar deviņiem futbolistiem, tostarp arī Kamerūnas futbolistu Aleksandru Songu, kurš iepriekš karjerā bija spēlējis arī Londonas "Arsenal" un "Barcelona".

Kad līgas sacensības pēc aizvadītām 23 no 36 kārtām tika pārtrauktas, turnīra līdere ar 45 punktiem bija "St. Gallen", kuras paspārnē atrodas Latvijas pussargs Daniels Ontužāns. Otrajā vietā ar tikpat punktiem, bet sliktāku vārtu starpību bija čempione "Young Boys", kam ar 40 punktiem sekoja "Basel" un ar 37 - Ženēvas "Servette".

"Zurich" ar 32 punktiem ieņem piekto vietu, "Sion" ar 23 punktiem ir astotajā pozīcijā, bet aizsarga Mārča Oša pārstāvētā Neišateles "Xamax" nopelnījusi 19 punktus un ierindojas devītajā pozīcijā desmit vienību konkurencē.

Čempiona titula ieguvēji iekļūs Čempionu līgas otrajā kvalifikācijas kārtā.

Sezonu bija plānots pabeigt 21.maijā, savukārt 2020./2021.gada sezonas sākums bija paredzēts 17.jūlijā.

No 6.jūnija vienā vietā Šveicē ļauts pulcēties līdz 300 cilvēkiem, trešdien paziņoja Šveices valdība, savukārt pasākumi, kuros piedalās vairāk nekā 1000 cilvēku, joprojām ir aizliegti līdz 31.augustam.

Vairāk nekā 30 700 cilvēku Šveicē ir konstatēts jaunais koronavīruss, un vairāk nekā 1650 cilvēku ir miruši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu