Porziņģis - viens no 100 pelnošākajiem sportistiem pasaulē

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis
Kristaps Porziņģis Foto: Instagram/ kporzee

Latvijas basketbola zvaigzne Kristaps Porziņģis iekļauts respektablā medija "Forbes" veidotajā pasaules pelnošāko sportistu simtniekā.

24 gadus vecais liepājnieks topā ieņem 78. pozīciju. Dalasas "Mavericks" kluba basketbolists gada nogrieznī nopelnījis 24,5 miljonus ASV dolāru (četrus miljonus no sponsorēšanas līgumiem).

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Cash flow game night #business ?

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

Pirmo vietu ar 106,3 miljoniem ASV dolāru ieņem Šveices tenisists Rodžers Federers. Lauvas tiesu no šīs summas jeb 100 miljonu viņam nodrošina 13 sponsori, kuru vidū ir "Nike", "Rolex", "Barilla", "Credit Suisse" un citi.

Federers kļuvis par pirmo tenisistu vēsturē, kurš ieguvis šī topa pirmo vietu. Pagājušajā gadā viņš bija tikai 5. pozīcijā.

Otro vietu topā ar 105 miljoniem dolāru ieņem Turīnas "Juventus" futbolists Krištianu Ronaldu (40+60 miljoni), bet trešais ir "Barcelona" futbolists Lionels Mesi ar 104 miljoniem (32+72 miljoni).

Visvairāk topā ir tieši basketbolistu, kas aizņēmuši 35 no 100 vietām.

Lai iekļūtu topā gadā jānopelna vismaz 21,9 miljoni ASV dolāru, bet tas nav bijis pa spēkam nevienam Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlētājam vai "Nascar" sacīkšu braucējam.

Pasaules pelnošākā sportiste Naomi Osaka, kas arī pārstāv tenisu, šajā topā ieņem 29. pozīciju. Otra sieviete šajā topā ir 33. vietā esošā Osakas sāncense Serēna Viljamsa.

Eksperti paredz, ka nākamsezon simtniekā tenisisti būs daudz zemāk, jo šī tenisa sezona, visticamāk, nemaz nenotiks. 

Porziņģis no 35 topā iekļuvušajiem basketbolistiem ir 28. pelnošākais, bet viņš ir otrajā vietā no Eiropas groza bumbas meistariem. Liepājnieku apsteidz vien Milvoki "Bucks" grieķu uzbrucējs Jannis Adetokunbo.

Vidējais 100 topā iekļuvušo sportistu vecums ir 30 gadu.

View this post on Instagram

Home

A post shared by Kristaps Porzingis (@kporzee) on

CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu